Mituri in nutritie, desfiintate de medicul Mihaela Bilic

  Raluca Pascu
  24/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Mituri in nutritie, desfiintate de medicul Mihaela Bilic

Nutritionistul Mihaela Bilic a demontat cateva din miturile pe care noi le respectam cu sfintenie in alimentatie. In primul rand, specialistul sustine ca trebuie sa facem diferenta intre ce este sanatos si ce nu ingrasa. Aici, in mod special, medicul sustine ca ne putem pacali foarte usor.mihaela-bilic (1)

In primul rand, nimic nu ne este interzis, sustine Mihaela Bilic. Nu ceea ce mancam, ci cat mancam este problema.

„Doza face otrava, iar de fapt moderatia este solutia! Nu trebuie sa va sperie nimic! Trebuie sa fim cumpatati! Dulciurile fara zahar, daca sunt pentru diabetici, ingrasa la fel, sunt zaharuri din fructe. Conceptul light trebuie citit pe eticheta. Poate fi light de grasime, la lactate, sau poate fi inlocuita forma de zahar! Daca avem pofta de ceva dulce, sa mancam dulcele clasic pentru ca e cel mai sanatos, dar sa fie rar, cu moderatie. Trebuie sa perceapa si creierul ca a mancat ceva dulce, degeaba incerci tu sa il inlocuiesti, pofta ramane!”, a explicat medicul.mihaela-bilic

Si fructele ne ingrasa, iar asta nu e un lucru pe care nutritionistul il spune pentru prima data. Si aici, cantitatea consumata este importanta.

„Ciresele ingrasa ca si bananele, pepenele si strugurii ingrasa foarte tare! E la fel ca si cum am manca o prajitura. Caisele si piersicile, zmeura sunt mai indicate daca vreti sa nu va ingrasati, sunt mai sarace in fructoza. Nu mancati fructe in loc de mancare! Nu ne satura, ba chiar ne stimuleaza apetitul! In loc de desert, da, dar nu in loc de mancare. Apa cu fructoza e ca si cum ai bea bere, te umfli si te ingrasi. E valabil, de exemplu, la cirese. Iaurtul e bun pentru slabit, daca punem noi fructe e ok, nu mai au zahar, cele din comert au deja adaugat zahar. Caloriile si continutul lui acum ne ingrasa ca o inghetata, iar tu nici macar nu stii ca ai mancat un desert de care sa se bucure si creierul tau. Deci, la final, veti suferii si tu si creierul care are senzatia in continuare de nefericire!”, a mai spus Mihaela Bilic pentru PRO TV.timthumb

Mult dorita si marea sperietoare, prajeala, este total interzisa atunci cand vrei sa slabesti.

„Prajeala nu este dietetica. Orice aliment prajit isi inmulteste cu 4 valoarea calorica. Atunci cand intervine si uleiul ai mult mai multe calorii decat o bucata de carne la gratar. Sa nu mai vorbim de snitel, cat ulei trage faina aceea cu ou. Cartofii prajiti ingrasa din cauza uleiului, mai ales daca e folosit de multe ori. Sa scufundam alimentele complet si sa fie deja cald uleiul, atunci mai scazi cumva cantitatea de ulei absorbita. Atunci, se face un fel de cruista care impiedica uleiul sa intre in preparat. Sunt crocanti si la mijloc sunt pufosi, aceea sunt mai sanatosi.”, a mai spus nutritionistul.

 


About