Breaking News

10 lucruri surprinzătoare despre Regina Angliei

  ioana
  4 years ago
  0
  6,998

Se știe că Regina Elisabeta a Angliei este o legendă vie nu numai în Anglia, ci și în restul Europei. Ea este oficial monarhul cu cea mai lungă domnie, dar există și alte lucruri surprinzătoare în legătură cu Regina Angliei. Iată top 10: 

1. Nu are nevoie de pașaport pentru a călători 

Queen_Elizabeth_no_passport

 

Întrucât toate pașapoarte britanice sunt tehnic emise în numele reginei, majestatea sa nu are nevoie de un pașaport propriu. ”Întrucât orice pașaport britanic este emis în numele Majestății Sale, nu este nevoie ca și Regina să posede unul. În schimb, toți ceilalți membri ai familiei regale, inclusiv Ducele de Edinburgh și Prințul de Wales, au pașaporturi.”, ne informează site-ul oficial al monarhiei britanice.

 

2. Știe cum să folosească o armă 

Mandatory Credit: Photo by REX Shutterstock (527161b) Queen Elizabeth II firing a rifle during a visit to the Army rifle association at Bisley, Britain Various

Această fotografie a fost făcută în timpul vizitei efectuate de către Regină la Centrul Național de Tir Surrey. Regina pur și simplu nu s-a putut abține să nu tragă atunci când a văzut această pușcă L85.

 

3. A fost pe front în timpul celui de-al doilea Război Mondial

TR 2832

Regina Angliei este singurul șef de stat care a fost pe front în timpul celui de-al doilea Război Mondial și este singura femeie din monarhia britanică care a făcut acest lucru. Regina s-a înrolat în Serviciul Teritorial Auxiliar de Femei la vârsta de 18 ani și a învățat astfel să conducă un camion militar, timp în care ea a învățat câteva lucruri importante despre mecanica auto, ceea ce ne conduce la următorul lucru surprinzător despre Regina Angliei.

 

4. Regina este mecanic auto calificat

Regina, care la vremea aceea era prințesă, nu doar a condus camioane în timpul celui de-al doilea Război Mondial, ci a și învățat cum să le repare singură. ”Atunci când centrul de instrucție a fost vizitat de către Rege, Regină și Prințesa Margareta, aceștia au găsit-o pe Prințesa Elizabeta într-o salopetă, lucrând la motorul unui camion al Crucii Roșii.”, spune naratorul în filmul de mai sus. Prințesa este acum un mecanic competent și este chiar mândră de această reușită.”

 

5. Are două zile de naștere 

Camilla (L-R), Duchess of Cornwall, Prince Charles, Prince George, Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge, Queen Elizabeth and Prince Harry seen on the balcony of Buckingham Palace, central London 13 June 2015 following the Trooping the Colour ceremony which mark's Queen Elizabeth II's official birthday. Photo by: Patrick van Katwijk/picture-alliance/dpa/AP Images

Nu, Regina nu s-a născut de două ori, ci doar își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an, nu doar o dată ca noi, muritorii de rând. Deși Regina Angliei s-a născut pe 21 aprilie, ziua ei oficială este se sărbătorește la începutul lunii iunie, într-o sâmbătă, ocazie cu care are loc parada Trooping the Colours.

 

6. Regina trimitea mail-uri dinainte ca Internetul să fie în vogă 

Royal visit to Google headquarters.A poster with an image of Queen Elizabeth II incorporated into the Google logo at the company's British headquarters, in Buckingham Palace Road, central London, during a visit by the Queen. Picture date: Thursday October 16, 2008. The Queen was given a glimpse into the world behind the internet search engine Google today when she visited the organisation's offices. The Monarch, accompanied by the Duke of Edinburgh, was introduced to software engineers, senior managers, and a host of other staff that keep the world's most popular internet search site running. But when the royal party were shown a You Tube clip of a baby with an infectious laugh they were reduced to giggles by the footage. See PA story ROYAL Google. Photo credit should read: Adrian Dennis/WPA rota/PA Wire URN:6455161

Oricât de bun crezi că ești la tehnologie, Regina te bate sigur. Chiar dacă și-a făcut cont de Twitter abia anul trecut, Regina a trimis primul său e-mail în 1976, dintr-o bază militară. Ea a devenit astfel primul monarh din lume care a utilizat corespondența electronică.

 

7. Deține o grămadă de păsări impresionante

Queen Elizabeth II

Multă lume crede că Regina deține toate lebedele din Anglia, însă tehnic nu este adevărat. Conform site-ului oficial al Monarhiei Britanice, ”Coroana are drept de proprietate asupra tuturor lebedelor nemarcate, dar Regina își exercită acest drept doar asupra lebedelor din anumite părți ale Tamisei.” Așadar, oricum deține mai multe lebede decât mine sau decât tine, iar în timpul ”Ceremoniei Lebedelor” Regina are ocazia să meargă cu barca și să-și numere singurică frumoasele înaripate.

 

8. Nu e străină termenului de ”photobomb”

https://twitter.com/_JaydeTaylor/status/492269017215012864/photo/1

În timpul jocurilor Commonwealth din 2014, jucătoarea australiană de hochei Jaydee Taylor a postat pe Twitter unul dintre cele mai epice selfie-uri făcut vreodată, întrucât Regina s-a băgat și ea în cadru.

 

9. A jucat alături de James Bond

[youtube youtubeurl=”1AS-dCdYZbo” ][/youtube]

Știe cum să repare un motor, știe cum să tragă cu arma și mai e și prietenă cu James Bond. E clar, Regina e agent secret. Clipul de mai sus a fost filmat ca parte a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din Londra, 2012.

 

10. Celebritățile se înghesuie ca să o cunoască 

Queen_Elizabeth_meeting_celebrities

Modele, actori de top, artiști și chiar și membrii One Direction, Regina i-a cunoscut pe toți. Și toți au venit la ea!


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *