29 de pacienţi aflaţi în carantină la SJU din Sfântu Gheorgheau au fost externaţi, după ce testele au ieșit negative

  Top Tabu
  28/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru 29 de pacienţi aflaţi în carantină la SJU din Sfântu Gheorgheau au fost externaţi, după ce testele au ieșit negative

Un număr de 29 de pacienţi aflaţi în carantină, de duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după confirmarea primului caz de coronavirus în rândul personalului medical, au fost externaţi, testele acestora fiind negative, a anunţat, vineri, conducerea instituţiei.

„29 de pacienţi de la Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de Naşteri au fost externaţi şi la toţi testul a ieşit negativ, ceea ce este un lucru îmbucurător în această privinţă, cu condiţia să rămână, desigur, în autoizolare la domiciliu”, a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută online, conform Agerpres.ro.

Citește și: Senzațional! Imaginile cu tânărul care a mers până în Iași dintr-un sat aflat la 40 de kilometri distanță călare pe cal, au devenit virale pe rețelele de socializare

Potrivit acestuia, în rândul personalului medical au fost efectuate 106 teste, iar 7 sunt pozitive.

„Până la această oră, un număr de şapte angajaţi ai instituţiei au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi se află sub tratament (…) De asemenea, în data de 26 martie au fost prelevate probe de la încă 46 persoane din cadrul personalului spitalului, printre care şi de la 13 persoane izolate la Terapie Intensivă, pentru care aşteptăm rezultatele”, a mai spus managerul instituţiei.

Primul caz de COVID-19 în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean a fost confirmat duminică, iar a doua zi au mai fost diagnosticaţi pozitiv alţi patru medici, drept urmare secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri au intrat în carantină cu tot cu pacienţi şi angajaţii aflaţi la lucru.

Citește și: Victor Ponta trece la atac: Ce face Guvernul PNL Orban acum când spitalele nu au bani?

Andras Nagy Robert a menţionat că nu este clar dacă primul angajat diagnosticat cu COVID-19 a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară.

În cursul zilei de joi a intrat în carantină şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient.

Sursa


About