3 zile de sărbătoare în Capitală

  Ileana Dumitrescu
  3 years ago
  0
  1,127

Primăria Generală a Capitalei a anunţat că în perioada 15-17 septembrie Bucureştiul va fi în sărbătoare. Vor fi organizate diverse evenimente culturale în mai multe locaţii din Bucureşti, pentru a marca împlinirea a 557 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.

“Îi invit pe bucureşteni să participe weekend-ul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a oraşului nostru. Îmi doresc ca locuitorii acestui oraş să se bucure de activităţile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă şi îi asigur că sunt şi voi rămâne un susţinător al proiectelor culturale care fac din Bucureşti o adevarată Capitală Europeană”, a spus Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, într-un comunicat dat publicităţii.

“Îmi doresc ca locuitorii acestui oraș să se bucure de activitățile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă și îi asigur că sunt și voi rămâne un susținător al proiectelor culturale care fac din București o adevărată Capitală Europeană”, a mai spus Gabriela Firea, citată în comunicat.

Pe 17 septembrie, în Piața Constituției, va avea loc un concert atractiv, la care şi-au anunţat prezenţa mai mulţi artişi autohtoni îndrăgiţi: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble. Concertul va începe la ora 17,00 și se va întinde până după miezul nopții.

Atmosfera va fi completată de spectacole ale minorităților și comunităților naționale, dar și spectacole de folclor românesc. De asemeni, vor fi prezente opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia și Franța. Clovni și păpuși uriașe, fluturi și dansatori luminoși vor întregi peisajul. Nu vor lipsi nici diverse spectacole artistice, parada costumelor de epocă, “Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenadă, târg cu produse hand-made.


No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *