30 de lucruri incredibile despre mintea umană

  ioana
  08/09/2015
  Comentariile sunt închise pentru 30 de lucruri incredibile despre mintea umană

Toate aceste informații au fost descoperite de către oameni de știință de renume, prin teste, experimente și studii îndelungate. Iată care sunt cele 30 de lucruri incredibile despre mintea umană: 

1. Atunci când vine vorba despre efectul placebo, o capsulă este mai eficientă decât o tabletă, iar o seringă este mai eficientă decât o capsulă.

2. Efectul placebo are loc chiar și atunci când individul știe că substanța pe care o ia este placebo.

3. Oamenii pot rezista mai mult timp fără mâncare decât o pot face fără somn.

4. Chiar și zgomotele ușoare îți pot face pupilele să se dilate.

5. Până la vârsta de 60 de ani îți vei pierde aproape jumătate din capacitatea papilelor gustative.

6. Nu poți simți gustul unui aliment fără ca saliva ta să-l dizolve mai întâi.

7. Creierul și stomacul tău sunt în continuă legătură. Tocmai de aceea poți simți la nivelul stomacului anumite dureri emoționale sau senzația de stres.

8. Mestecatul gumei te ajută să reții mai ușor.

9. De la apariția internetului, mai puțini oameni susțin că sunt credincioși.

10. Culoarea mov și în special cea ”levănțică” are un efect de calmare. Este cea mai indicată culoare pentru așternuturile de pat.

11. Conform lui Freud, toți oamenii trec prin stadiul falic psihosexual, caracterizat de curiozitatea față de propriile organe sexuale și de cele ale părinților și prietenilor. În acest stadiu, fetițele pot simți sentimentul de invidie față de bărbați pentru că nu au și ele penis.

12. Memoria pe termen scurt funcționează timp de 20 de secunde, timp în care poți reține până la 9 lucruri diferite.

13. Culoarea roșie face pe oricine să pară mai atractiv pentru sexul opus, însă culoarea albastră îi face pe bărbați mult mai atractivi pentru femei.

14. Majoritatea oamenilor dau dovadă de judecată în retrospectivă, adică au tendința de a spune că au prezis un anumit rezultat înainte ca evenimentul să aibă loc.

15. Avem aproape 70,000 gânduri zilnic.

16. Durează, în medie, 66 zile pentru a ne forma un nou obicei.

17. Dacă cineva menține contactul vizual cu tine într-o conversație în proporție de 60% înseamnă că sunt plictisiți. Dacă menține contactul pentru 80% atunci sunt atrași de tine, iar dacă se menține contactul 100%, înseamnă că te amenință.

18. Stresul în exces poate altera celulele creierul, structura și funcționalitatea acestora.

19. Atunci când visezi că ești în cădere se datorează faptului că ai adormit prea repede, iar creierul tău crede că ai murit. Iar senzația de sperietură practic acționează ca un defibrilator pe care creierul și-l aplică singur.

20. Dacă te prefaci că zâmbești atunci când ești într-o stare proastă, îți vei păcăli creierul care va crede că ești binedispus și astfel chiar îți vei schimba starea de spirit.

21. Bărbații sunt atrași de femeile cu tenul curat, ochii mari și limpezi, buze rozii și păr strălucitor pentru că aceștia sunt indicatori ai sănătății și deci ai capacității de reproducere.

22. Dacă atunci când caști, persoana din preajma ta cască de asemenea, înseamnă că se uita la tine sau că este atrasă de tine.

23. Faptul că oamenii își pot folosi doar 10% din creier este doar un mit. De fapt ne putem folosi până la 35% din capacitatea creierul deodată.

24. Atunci când ne concentrăm extrem de tare pe un anumit lucru, creierul va bloca orice informație din exterior, chiar dacă se întâmplă chiar în fața noastră. Acest fenomen se numește atenție selectivă.

25. Există persoane al căror creier produce considerabil mai multe chimicale decât un creier normal. Acești oameni sunt considerați a fi mai emoționali decât restul lumii.

26. Inteligența este doar parțial datorată geneticii.

27. Chiar dacă efectul placebo poate păcăli oamenii astfel încât aceștia să devină mai sănătoși, totodată el poate dăuna deoarece atunci când iei medicamente de care nu ai de fapt nevoie, corpul devine mai rezistent la medicamentul respectiv și prin urmare nu va mai reacționa atunci când chiar va fi nevoie de medicamentul respectiv.

28. Anumite trăsături de personalitate pot prezice performanțele academice ale unui copil. Studiile arată că introvertiții tind să aibă note și performanțe mai mari decât extrovertiții.

29. Membrii unei familii miros în general similar. Acesta este motivul pentru care nu suntem atrași de membrii familiei noastre și este modalitatea naturii de a se asigura că nu vor avea loc mutații genetice datorate incestului.

30. Reacțiile noastre reflexe nu sunt controlate de către creier, ci de către măduva spinării. Nervii care trec prin măduva spinării controlează ceea ce face corpul atunci când are nevoie de o reacție extrem de rapidă, de exemplu de a lua mâna de pe un lucru fierbinte.

 


About