Medicii avertizeaza: “Nu dati asa ceva copiilor!”

  Raluca Pascu
  2 years ago
  0
  4,764

Cazurile “Supita”si “Sarmaluta” i-au speriat in ultimele zile pe parintii din toata tara. Doi copii in varsta de 6 luni si, respectiv 7 luni, au fost adusi de urgenta vineri la Spitalul Marie Curie din Capitala, dupa ce li s-a dat sa manance la aceste varste fragede supa de pui si, atentie, sarmale.

Copiii, ambii din Fetesti, au intrat in atentia presei pe fondul multiplelor cazuri de imbolnaviri din Arges. Se pare insa ca nerespectarea unei scheme de diversificare provoaca acum cazuri grave in toata tara.  Baietelul de sase luni se afla astazi intr-o stare mai buna, insa ramane sub observatie. Fetita care a mancat sarmale, insa, e in stare mai grava, i s-a instituit procedura de dializa si va avea nevoie de terapie intensiva sustinuta in continuare.11e976d8245bb81ffc8fe0fa059775a2

Medicul Mihaela Balgradean trage un semnal de alarma catre toti parintii si spune ca este total neindicat sa li se dea carne bebelusilor inainte de 10 luni.

“Nu ma intereseaza daca acea carne avea bacteria E.Coli! Tubul digestiv al unui copil de 6-7 luni nu este dezvoltat astfel incat sa proceseze acea carne pe care parintii i-au dat-o. Acolo a fost un exces de proteine, ceea ce este contraindicat la copiii de aceasta varsta! Nu se da carne, de niciun fel, unui copil de 6-7 luni! Daca ati citit pe net astfel de retete, dati-le delete! Schemele de diversificare nu includ asa ceva! Este exclus. Carnea se da la 10 luni, nu mai devreme! xbebelus-1-600.jpg.pagespeed.ic.GK01SQWnGESe incepe cu carne de pasare si de vita! In niciun caz nu trebuie sa le dam copiilor de aceste varste carne procesata, cum ar fi mici, perisoare, chiftelute, cum am intalnit la multiple cazuri cu sindrom hemolitic uremic in ultimii ani!”, a declarat medicul Mihaela Balgradean, seful sectiei de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”.


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *