5 lucruri de stiut inainte de a incerca epilarea cu ceara a picioarelor acasa

  Top Tabu
  19/07/2022
  Comentariile sunt închise pentru 5 lucruri de stiut inainte de a incerca epilarea cu ceara a picioarelor acasa

A te epila pe picioare cu lama de ras este una dintre cele mai obositoare sarcini de ingrijire a corpului daca alegi sa faci acest lucru și exista atat de multe lucruri care te pot enerva. De la iritatia ocazionala a pielii pana la faptul ca trebuie sa repeti procesul chiar urmatoarea zi daca vrei sa ai picioare fine, cand folosesti lama de ras, totul este impotriva ta. EI bine, nu trebuie sa mai faci asta. In schimb alege sa te epilezi cu ceara. Ceara este de mai multe feluri: geara granule, ceara elastica, ceara unica folosinta si asa mai departe. O poti alege pe cea care iti place si te poti epila acasa sau la salon. Epilatul regulat cu ceara va face parul sa creasca mai subtire. Inarmata cu cateva tutoriale detaliate despre cum sa te epilezi cu ceara acasa si cu un kit epilare cu ceara, poti lua lucrurile in propriile maini. Desigur, poate sa nu fie foarte usor la inceput, insa cu putina pricepere si exercitiu, vei vedea cat de usor este sa te epilezi cu ceara.

Toate acestea fiind spuse, iata ce ar trebui sa stii despre cum sa iti epilezi picioarele cu ceara acasa.

1. Nu trece direct epilat de una singura

Chiar daca trebuie sa mergi la salon prima data, sa stii ca merita. Poti sa  inveti cateva trucuri si vei vedea cum procedeaza profesionistii in epilat. Vei  vedea cum o cosmeticiana aplica ceara, cat timp o tine, iti vei da seama de temperatura ideala a cerii si vei vedea cat de repede trage de banda de epilat. Toate acestea iti vor fi de mare ajutor.

2. Cauta un tip de ceara care sa fie usor de spalat sau curatat

Un avantaj de a face epilarea cu ceara a picioarelor acasa este ca ai mai mult control asupra formulei. Trebuie sa iei in considerare tipul de piele si nevoile de epilare. Poti folosi cear care se topeste sau ceara al rece. Ideea ar fi sa alegi un tip de ceara care, cel putin la primele tale incercari de epilare, sa fie usor de curatat cu apa calda si sapun, mai ales ca este posibil sa patezi totul in jur.

3. Cumpara benzi suplimentare

Cand utilizezi o ceara roll-on, vei avea nevoie de mai multe benzi decat crezi. In general, pentru ambele picioare sunt necesare undeva al 10 benzi, in functie de gardul de pilozitate pe care il ai. Totusi, ar fi bine sa ai mai multe banzi acasa, pentru orice retus necesar sau in caz de urgenta.

4. Asigura-te ca ca parul de la picior are lungimea potrivita

Prea scurta si ceara nu va putea sa se prinda de par. Prea mare si te va durea si mult mai mult. Inainte de epilarea cu ceara, lungimea parului ar trebui sa fie de cel putin 1-2 cm. De obicei, epilarea cu ceara ar trebui sa dureze de la trei pana la patru saptamani, dar rata de regenerare a fiecareia dintre noi poate varia.

5. Acesta nu este momentul pentru o epilare in graba

Atunci cand te epilezi, mai ales al inceput, cand nu ai experienta, alege-ti o zi in care nu ai multa treaba. S-ar putea sa stai mai mult decat crezi. Cu timpul, tehnica ta se va imbunatati, insa al inceput este posibil sa pierzi ceva timp. Daca te epilezi in graba, este posibil sa experimentezi un par neepilat corespunzator, sa faci mult deranj si, mai grav, te poti arde. Asa ca, cu multa rabdare, epileaza-te singura cu ceara, lundau-ti timpul necesar pentru a face asta. In final, vei vedea ca picioarele tale fine și fara par pentru o lunga durata de timp, merita tot efortul.


About