7 lucruri care-ți vor reda încrederea în România

  Oana S.
  5 years ago
  0
  767

1. Ne-a luat mult, dar, după 25 de ani, am înțeles ce înseamnă democrația. O scena politică zguduită din temelii de justiție. Un electorat care dă substanța și credibilitate alegerilor sale. O clasă mijlocie tot mai prezentă și mai plină de vigoare, dornică să iasă în stradă: ca să se bucure, să respire, să spere. O noua burghezie care poate schimba lucrurile în Romînia.

2. Un nou sportiv român scrie istorie. Avem o nouă pasiune națională: tenisul. Auzim răsunând „Si-mo-na” din toate colțurile lumii. Suntem arătați cu degetul pentru că suntem buni. Pentru că o campioană de doar 23 de ani ne-a redat speranța.

3. În București adie un aer occidental. Înțelegem design-ul nordic, airbnb-ul, cîrciumile moderne. În față iese o generație tânără care arată și se îmbracă bine. Avem acces la tot soiul de cursuri și ghiduri fistichii, mergem la concerte și ne aliniem la lumea civilizată.

4. Femeila sunt, într-adevăr, pe cât de frumoase se spune. Doar că acum se îmbracă și mai frumos.

5. Am dat telenovelele pe justiția televizată. Pentru prima dată dupa 25 de ani de libertate a coruptiei, în Romînia avem arestări pe bandă rulantă. Spectacolul mediatic, clinchetul de cătușe, faptul că, în sfârșit, se face dreptate … ne dă curaj să privim înainte. Să fim atenți la altceva, să ne alegem cu grijă valorile. Și, de ce nu, să pregătim un nou început pentru Romînia.

6. Putem, în sfârșit, să ne alegem un nou slogan de țară. Să ne rebranduim. Să arătăm mai bine. Asta pentru că, în ultima vreme, DNA a făcut curățenie generală în țară și ne-a ajutat să aducem, laolaltă, cele mai frumoase specii de animale pe cale de dispariție: varanul, guzganul rozaliu, ba chiar mielu’ rătăcit. Astfel, Explore the Carpathian Garden poate deveni acum… explore the carpathian garden: we have dinosaurs!

7. Știm că mai rău decât ne-a fost nu are cum să ne fie.Atâtea decenii sub comunism, atâta suferință, sărăcia și disperarea anilor ’90, nașterea lui Dan Șova, practic am trecut prin toate. Odată ce am ajuns la fund, de aici nu putem decât să mergem în sus.


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *