7 lucruri pe care toți oamenii de succes le fac, dar nu le recunosc

  ioana
  09/12/2015
  Comentariile sunt închise pentru 7 lucruri pe care toți oamenii de succes le fac, dar nu le recunosc

Internetul este plin de articole și liste cu obiceiurile oamenilor de succes, cu ce mănâncă aceștia, ce gândesc și cu cine se întâlnesc. Există însă și câteva obiceiuri ale celor ce reușesc în viață ce pot părea a fi dovezi de egoism. Dar adevărul este că un pic de pragmatism nu a stricat nimănui.

Iată care sunt cele 7 lucruri pe care toți oamenii de succes le fac, dar nu le recunosc:

1. Își dau seama cu ce le pot fi de folos oamenii din jur și țin cont de acest lucru 

bigstock-Business-people-shaking-hands-13869770-small

În lumea antreprenoriatului, rețeaua de contacte este cel mai valoros lucru care te poate ajuta să ajungi în vârf. Degeaba ai o moștenire financiară, dacă nu ai și contactele necesare care te pot ajuta să îți implementezi planul de afaceri. Tocmai de aceea toți oamenii de succes sunt atenți la calitățile, dar și cunoștințele persoanelor cu care intră în contact, pentru a-și putea da seama de măsura în care oamenii respectivi le vor fi de ajutor pe viitor.

Poate că sună a fi un act egoist, ori de falsitate, însă adevărul este că absolut toate relațiile se bazează pe un interes, iar pentru a ajunge în vârf trebuie să îți dai seama cât mai devreme care îți sunt interesele și cine te poate ajuta să îți atingi obiectivele.

2. Sunt motivați de câștigurile financiare 

caa1074ede7c00712c8706b576c24839.590x350x1

Trebuie să recunoaștem că a avea un renume este important, însă inutil dacă nu îți aduce și câștiguri financiare. Poate că banii nu sunt motivația principală a tuturor, însă în mod evident se află în top 3 priorități pentru fiecare dintre noi.

Ce-i drept, nu este recomandat să alegi varianta care îți oferă bani în detrimentul unei adevărate pasiuni, însă cei mai mulți oameni de succes reușesc să-și transforme cu succes pasiunea în business, iar businessul într-un imperiu financiar.

3. Realizează că prietenii nu sunt indispensabili 

things-successful-people-never-say-at-work

Acest lucru nu înseamnă că oamenii de succes nu au prieteni adevărați ori relații de durată, ci faptul că ei conștientizează că este ok să rupi o prietenie atunci când aceasta nu mai este mutual benefică, întrucât succes, la fel ca și prietenia, necesită multă muncă de mentenanță și adaptare.

4. Au o atitudine necruțătoare pe care mulți oameni nu o înțeleg 

steve jobs jerk 615

Pentru a deveni un om de succes, trebuie întotdeauna să privești imaginea de ansamblu, dar și să nu permiți lucrurilor mici să te afecteze. Sensibilitatea în exces nu ajută niciodată în business și nici în negocieri. Tocmai de aceea este nevoie să fii sau cel puțin să pari dur pentru a obține succesul pe care ți-l dorești.

5. Fac un efort pentru a rămâne modești 

chris-evans-435

Nicolae Iorga spunea că modestia este pentru proști, dar adevărul e că modestia este totuși apreciată de cei din jur, mai ales în cazul unui om cu foarte mult succes. Cu cât pari a fi mai modest, cu atât ești mai îndrăgit. Însă atunci când știi cât de mult ai muncit pentru a-ți îndeplini obiectivele, când ți-ai demonstrat atât ție, cât și celor din jur de ce ești capabil, poate fi destul de greu să rămâi cu picioarele pe pământ și să nu te lași purtat de valul complimentelor și laudelor primite constant.

6. Au rutine ciudate și un program strict 

3980674-3x2-700x467

Margaret Thatcher dormea doar 4 ore pe noapte. Hemingway scria doar în timpul dimineților. Churchill rezolva ce avea de rezolvat în primele trei ore după ce se trezea din vârful patului. Benjamin Franklin își punea exact aceeași întrebare în fiecare seară înainte de a se culca.

Deși pot părea a fi ciudate, aceste obiceiuri și rutine sunt de fapt dovada clară a consistenței și a consecvenței. Este vorba de același lucru și în cazul pasionaților de body-building, de exemplu, care nu sar niciodată peste un atrenament și își pregătesc cu minuțiozitate mesele, numărând proteinele și carbohidrații la virgulă.

Acest tip de devotament față de propriul obiectiv este ceea face diferența între tine și cineva care își dorește doar pe jumătate să aibă succes.

7. Judecă o persoană după prima impresie 

17976478_l

Atunci când cunoști o persoană pentru prima oară, începi să tragi concluzii încă din primele secunde. Încadrezi persoana respectivă într-o anumită categorie socială, îi judeci frumusețea și bunul gust, ori lipsa acestora și concluzionezi dacă este vorba despre o persoană inteligentă sau nu.

Asemenea unui CV, prima impresie pe care o face o persoană este șansa sa de a demonstra că merită timpul și energia pe care ni le cere. Oamenii de succes au foarte puțin timp la dispoziție pentru persoanele care nu le aduc ori câștiguri financiare, ori nu fac parte din cercul de apropiați, așadar această primă impresie este și singura pe care ei o vor lua în calcul.

 


About