7 motive să vă uitați la ceremonia decernării Oscarurilor, duminică noaptea

  Oana S.
  5 years ago
  0
  832

1. Va fi distractiv să-l vedem pe Bradley Cooper NEluând Oscarul pentru a treia oară consecutiv. Nominalizat pentru American Sniper, actorul a fost nominalizat și în 2014, și în 2013, pentru American Hustle, respectiv Silver Linings Playbook. Pe de altă parte, Meryl Streep bate și ea un record: va marca a 19-a nominalizare din carieră. Din cele 18 nominalizări anterioare, a obținut doar trei statuete, pentru Kramer vs. Kramer, Sophie’s Choice și The Iron Lady.

2. Pentru a vedea una dintre cele mai palpitante bătălii de până acum pentru cel mai bun film și cea mai bună regie, între giganticul Boyhood (filmat în decurs de 12 ani) și super-creativul Birdman (în care Inarritu propune o regie marcantă și cum n-ați mai văzut până acum).

3. Dacă vreți s-o vedeți pe Rosamund Pike (actrița din Gone Girl, nominalizată pentru rol) și altfel decât psihopată și acoperită de sânge. Rosamund Pike este a treia ”fată Bond” nominalizată la Oscaruri, după Halle Berry și Kim Basinger.

4. Pentru că Oscarurile s-au mai cizelat și civilizat, probabil din invidie față de Cannes. Sunt nominalizate din ce în ce mai multe filme care pun calitatea mai presus de briz-brizurile specific Hollywoodiene. Anul acest, nici un blockbuster nu este nominalizat nici pentru cel mai bun film, nici pentru vreun premiu important. Filmul care a făcut cele mai mari încasări, dintre cele nominalizate, este The Grand Budapest Hotel (59 milioane de dolari), o nimica toată față de alte producții ale anului, ca de pildă Guardians of the Galaxy (330 de milioane). Totalul încasărilor de până acum ale celor opt filme nominalizate la Cel mai Bun Film este de circa 200 de milioane de euro. Whiplash, de pildă, care este unul dintre preferatele noastre din acest an, are încasări de doar 700.000 de dolari.

5. Pentru că Zombieland. Cum adică ce e aia? Zombieland e o comedie horror foarte drăguță din 2009 și, după noi, cumplit de subapreciată, care, odată cu nominalizarea Emmei Stone la Oscarul pentru rol secundar feminin, reușește să-și bifeze toți cei cinci actori pe lista celor care au primit nominalizări în trecut: și Woody Harrelson, și Jesse Eisenberg, și Abigail Breslin, și Bill Murray au fost băgați în seamă în trecut de Academie, toți actori în Zombieland, ca și Emma.

6. Din 1998 nu s-a mai întâmplat ca nici un actor de culoare să nu fie nominalizat.

7. Maroon 5 și Lady Gaga vor cânta live la ceremonia de anul acesta, o altă veste bună fiind că Leonardo di Caprio, supranumit și Leonardo no Oscario, NU va primi Oscarul nici anul acesta.


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *