Accesorii pentru o poziție corectă a bebelușului tău. La ce să fii atentă?

  Top Tabu
  17/03/2022
  Comentariile sunt închise pentru Accesorii pentru o poziție corectă a bebelușului tău. La ce să fii atentă?

Nou-născuții sunt complet dependenți fizic de mama lor. Până începe să meargă pe piciorușele lui, viața unui bebeluș este statică. O poziție incomodă a corpului poate avea efecte negative asupra dezvoltării lui fizice. Orele în șir petrecute într-o poziție greșită pot avea efecte grave și în viitor. 

Iată 3 lucruri la care trebuie să fii atentă 

  • Hamuri și marsupii 

Cu siguranță deja dețineți unul dintre aceste accesorii dacă urmează sau ați devenit de curând mămici. Hamurile și marsupiile se utilizează cu precădere atunci când bebelușii sunt foarte mici, chiar din primele lor zile de viață. Chiar dacă mămicilor le este frică în primă fază de aceste accesorii, odată încercate, devin indispensabile. 

Hamurile și marsupiile pot fi un real ajutor atât pentru mame, cât și pentru bebeluși. Obișnuirea noului-născut cu un marsupiu poate avea efecte antistres pentru bebeluș și totodată susține poziția corectă a corpului. Un marsupiu ideal trebuie să fie reglabil, să poziționeze bebelușul cu fața înspre purtător și să fie dintr-un material moale. 

Purtarea bebelușului în acest fel poate avea și beneficii psihologice, deoarece micuțul se simte protejat la pieptul unuia din părinți. Fii atentă însă să nu strângi prea tare bebelușul.

Un sfat bun ar fi să îți încurajezi partenerul să utilizeze și el acest accesoriu, pentru că vă va ușura amândurora munca. 

  • Cărucior, landou, scoică

Aceste 3 accesorii sunt necesare oricărui bebeluș. Transportarea bebelușului este imperativă încă din primele clipe de viață. Alegerea atentă a accesoriilor de transportare este foarte importantă, deoarece mămicile depind de ele în orice moment. 

Calitatea materialelor este un prim factor în alegerea lor. Aceste accesorii trebuie să aibă o durată de viață mare, pentru că nu ne dorim să le schimbăm odată ce ne-am obișnuit și noi și bebelușul cu ele. De asemenea, comoditatea și poziția bebelușului poate fi determinată de materialele utilizate și de structura ergonomică a accesoriilor. 

Un alt aspect de avut în vedere ar fi depozitarea. Căruciorul, landoul și scoica sunt elemente voluminoase, la care mai trebuie să adaugi lucruri de care are nevoie bebelușul tău. De exemplu, descoperă gama de cărucioare pentru bebeluși de la Babyneeds.ro și poți salva niște spațiu cu un cărucior 3 în 1. Varianta compactă a acestor 3 accesorii este preferată de părinți, deoarece pe lângă spațiul mic de depozitare utilizat, bebelușul stă într-o poziție corectă chiar și când nu este acasă. 

  • Pătuțul 

Bebelușii petrec mult timp în pătuț, de aceea, acest accesoriu trebuie ales cu grijă. Poziția corectă a corpului este importantă pentru adulți, însă pentru bebeluși poate fi vitală. Recomandat ar fi ca bebelușii să doarmă cât de curând posibil în pătuțuri special concepute pentru corpul lor în dezvoltare. 

Riscurile pe care un somn incorect le are asupra lui, sunt cel puțin îngrijorătoare. Potrivit unui studiu despre care puteți citi aici, poziția corpului în timpul somnului nou-născutului este un aspect absolut necesar pentru a nu exista incidente grave. Alege un pătuț cu împrejmuire și nu îl aglomera cu pături sau jucării cât bebelușul doarme. De asemenea, evită să îl strângi prea tare într-un cocon, deoarece se poate trezi imobilizat în timpul nopții, ceea ce poate avea efecte negative asupra psihicului său. 

Așadar, fii mereu atentă la poziția corpului bebelușului tău. Fie că doarme în pătuț, îl porți în marsupiu sau îl plimbi cu căruciorul, ai grijă să stea confortabil, dar în același timp corect. Alege calitatea în ceea ce privește aceste accesorii. Sănătatea fizică și dezvoltarea armonioasă a corpului bebelușului pot depinde de aceste detalii.


About