Aceste femei s-au dezbrăcat în public pentru o cauză nobilă

  ioana
  26/08/2015
  Comentariile sunt închise pentru Aceste femei s-au dezbrăcat în public pentru o cauză nobilă

dezbracat

Totul a început cu Jae West, o tânără care s-a dezbrăcat în Piața Picadilly Circus din Londra în fața a sute de trecători. Inițiativa tinerei a pornit de la credința în cauza pe care o susține și o promovează – acceptarea de sine.

 

Jae West a suferit în perioada liceului de o boală de alimentație pe care și-a indus-o singură din cauza imaginii perfecțiunii creată de mass-media. Scopul ei a fost să atragă atenția asupra faptului că nimeni nu e perfect și că fiecare trebuie să își accepte corpul și defectele fizice așa cum sunt, fără a mai lua în calcul standardele impuse de societate, și mai ales de mass-media.

Deși la început trecătorii se uitau intrigați și mergeau mai departe, curând au început să își dea seama că gestul tinerei nu este unul egoist, ori disperat, ci un mesaj puternic cu obiectivul de a stopa lipsa de respect și iubire a femeilor față de corpurile lor. Pe tabla de lângă ea scria ”Stau aici pentru toți cei care s-au luptat cu o boală de alimentație și cu probleme de încredere în sine. Pentru a sprijini acceptarea de sine, desenați o inimioară pe corpul meu.”

Iar inimioarele s-au înmulțit curând. Jae povestește că cel mai emoționant moment a fost cel în care un tată le povestea fetițelor lui despre ce este vorba și le spunea cât de important este să nu se lase influențate de către standardele societății și să se iubească așa cum sunt.

Curând, gestul lui Jae a devenit un fenomen. Alte patru femei s-au dezbrăcat pentru aceeași cauză, de data asta în Australia. Întreg conceptul este creat și susținut de către The Liberators International.


About