Ackermann câștigă Prologul la Sibiu si imbraca tricoul galben sponsorizat de Alexandrion Group

  Top Tabu
  04/07/2021
  Comentariile sunt închise pentru Ackermann câștigă Prologul la Sibiu si imbraca tricoul galben sponsorizat de Alexandrion Group

Turul Ciclist Sibiu 2021 a început cu tradiționalul prolog prin orașul Sibiu, informează Revista Sport Magazin. Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe) a obținut victoria și primul tricou galben al cursei. El a câștigat proba de contratimp cu un timp de 3: 18.38 minute, cu trei secunde înaintea colegului său de echipă Martin Laas și a lui Riccardo Stacchiotti (Vini Zabù).

Alex Hoehn (Wildlife Generation Pro Cycling) a fost primul ciclist care a luat startul la contratimp, în Piața Mare, la ora locală 17:00. Și deși sosirea a fost tot în Piața Mare, la doar câțiva pași, riderii au avut de parcurs un traseu de 2,5 km pe străzile înguste și pietruite din Centrul Istoric pentru a ajunge la finiș, pe un traseu care a trecut pe lângă zidul orașului.

Timpul lui Hoehn a fost rapid îmbunătățit de Tim Wollenberg (Maloja Pushbikers), al optulea ciclist care a luat startul și care și-a păstrat locul de lider al cursei până când Martin Laas (BORA – hansgrohe) a preluat conducerea, la jumătatea cursei. Laas a părut a fi potențialul câștigător când norii întunecați s-au apropiat de centrul vechi al Sibiului, chiar înainte ca favoritul pre-cursă Pascal Ackermann să ia startul. Dar drumul s-a menținut suficient de uscat pentru ca germanul în vârstă de 27 de ani să stabilească un nou „cel mai bun timp” și să marcheze prima sa victorie din acest sezon.

Anul trecut, lui Ackermann i s-a refuzat șansa de a concura pentru victorie, deoarece ploaia a început mult mai devreme, după ce doar câțiva cicliști au apucat să parcugă traseul Prologului. Astăzi, însă, a scăpat de ploaie și a putut astfel adăuga tricolul galben de lider în clasamentul general în palmaresul său, care numără acum trei victorii de etapă în Turul Sibiului.

„Este o cursă foarte frumoasă și sunt fericit să câștig astăzi. M-am antrenat bine în săptămânile de dinainte, pentru că de fapt îmi doream să merg la Turul Franței. Forma mea este bună și am fost motivat să fac un prolog bun. Am fost norocos cu vremea, anul trecut am pedalat pe ploaie, anul acesta am avut soare „, a spus Ackermann când victoria sa în prolog a fost oficială.

„Urmează două etape montane în care vreau să lucrez pentru coechipierii mei. Dar voi încerca să câștig etapa din ultima zi. Echipa este într-o formă foarte bună și vom continua ca astăzi și sperăm să mai avem câteva victorii aici în România „, a continuat noul tricou galben oferit de Alexandrion Group.

Cicliștii care au luat startul mai târziu, precum Eduard Grosu (Echipa Națională a României) și câștigătorul prologului din 2017, Ivar Slik (ABLOC CT), au fost mai puțin norocoși și nu au reușit, pe pavajul umed și alunecos, să pună în pericol timpul lui Ackermann.

Ackermann va purta tricoul galben al liderului cursei mâine, în prima etapă de munte, la Păltiniș, iar acum conduce și clasamentul pe puncte. Efortul timpuriu al lui Tim Wollenberg, care s-a clasat pe locul 6 în clasamentul general, a fost răsplătit cu tricoul pentru cel mai bun tânăr U23.

 

Podiumul Prologului, sponsorizat de Continental:

  1. Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe)
    2. Martin Laas (BORA – hansgrohe)
    3. Riccardo Stacchiotti (Vini Zabù).

Purtătorii Tricourilor distinctive după Etapa 1:

Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe) – Tricoul galben de lider în Clasamentul general, sponsorizat de Alexandrion Group

Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe) – Tricoul albastru de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Marquardt
Tim Wollenberg (Maloja Pushbikers) – Tricoul alb cu buline albastre de lider în Clasamentul celor mai buni tineri U23, sponsorizat de GAMA IT

 

Daniel Crista (Echipa Națională a României) a câștigat tricoul-trofeu roșu pentru cel mai bun român din competiție, sponsorizat de Poticycling. El a fost si unul dintre castigatorii celei mai importante gale a sportului romanesc de anul trecut, Gala Trofeelor Alexandrion.

Rezultatele complete ale cursei pot fi descărcate de aici.

 

Duminică, 4 iulie, are loc prima etapă, pe un traseu de 208 km care ajunge și pe teritoriul județului Alba, la Sebeș, și se termină în cățărare în stațiunea Păltiniș (Sibiu-Sebeş-Jina-Răşinari -Păltiniş). Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care poartă plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara cățărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărășan (Sibiu-Cristian-Avrig-Bâlea Lac). Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa trei – și ultima – care se desfășoară pe un traseu de 226 de km (Sibiu-Mediaș-Blaj-Sibiu).

Photo credits: Focus Photos Agency


About