Adaptarea garderobei pentru toamna. 3 sfaturi de luat in considerare

  Top Tabu
  23/10/2020
  Comentariile sunt închise pentru Adaptarea garderobei pentru toamna. 3 sfaturi de luat in considerare

Group of happy young backpackers walking in autumn forest

Atat din punct de vedere calendaristic, cat si meteorologic, toamna si-a intrat in drepturi. Acest lucru se poate observa din temperaturile scazute, mai ales in timpul noptii, cat si din instabilitatea vremii care se caracterizeaza prin fenomene meteo extreme care apar din ce in ce mai des, cum sunt ploile torentiale.

Astfel, garderoba trebuie adaptata corespunzator conditiilor meteorologice specifice acestui anotimp, dar nu trebuie ignorat aspectul estetic pentru a beneficia de o tinuta eleganta si potrivita sezonului. In acelasi timp, este important sa tii cont de faptul ca toamna vei avea parte atat de zile racoroase, cat si de zile calde care pot alterna si vei avea nevoie sa-ti adaptezi tinutele in mod corespunzator.

Iata cum iti poti adapta garderoba pentru toamna

Motivul principal pentru care este necesar sa-ti adaptezi garderoba pentru toamna il reprezinta faptul ca trebuie sa-ti asiguri un anumit nivel de confort si sa te protejezi intr-un sezon in care schimbarile meteorologice sunt foarte dese. Tinand cont de cateva sfaturi, vei putea sa-ti pregatesti cateva tinute care arata bine si, in acelasi timp, te protejeaza de orice fel de disconfort.

Limiteaza incaltarile din material textil

Ploile din ce in ce mai des, iar pe strazi te tot intalnesti cu balti si umezeala. De aceea, este important sa limitezi purtatul incaltarilor din material textile, deoarece acestea nu te protejeaza de ploaie, iar picioarele sunt printre cele mai sensibile cand sunt expuse la umezeala, mai ales pe perioade lungi de cateva ore. Astfel, poti opta pentru cizme, iar daca iti doresti unele de dama, intra pe acest link pentru a alege o pereche potrivita si pentru a evita sa te deplasezi in magazine, mai ales in aceasta perioada cand este recomandata evitarea locurilor aglomerate.

Opteaza pentru culori de toamna

Cromatica vestimentara trebuie sa fie potrivita cu cea tipica sezonului de toamna. In acest caz, e important sa optezi pentru culori cum ar fi maro in nuante mai deschise sau mai inchise sau chiar diferite nuante de gri. Nu te teme de faptul ca astfel de alegeri iti pot influenta negativ starea de spirit, deoarece vei observa ca potrivirea intr-un peisaj de toamna te ajuta sa te linistesti si sa te bucuri de jocul de culori specifice anotimpului. Poti opta chiar si pentru tinute negre, dar trebuie sa ai grija, deoarece acestea sunt greu de intretinut. In schimb, este recomandat sa eviti culorile vii folosite pe timp de vara cum ar fi galben sau nuante deschise de albastru.

Foloseste accesorii

Pentru a-ti usura adaptarea tinutei pentru perioade mai racoroase, dar instabile, opteaza pentru diferite accesorii precum fulare, esarfe sau palarii. Acestea vor aduce un plus de culoare in tinuta ta si te vor ajuta in zilele in care temperaturile trec de la o extrema la alta. In plus, sunt foarte accesibile, deoarece nu ocupa mult spatiu si le poti purta cu tine aproape oriunde.

Toamna este un anotimp al schimbarilor climatice si reprezinta tranzitia dintre sezonul cald si cel rece. In concordanta, este bine sa-ti adaptezi tinuta din punct de vedere estetic, dar sa-ti si asiguri confortul de care ai nevoie.

sursa foto: envato.com


About