Adrian Streinu-Cercel: Institutul Matei Balș este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  116

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu – Cercel susține că situația este sub control, dar anunță că Institutul Matei Balș deja este plin de bolnavi de COVID-19 şi se ia în calcul relocarea unor pacienţi în hoteluri.

Vezi și: Povestea TERIBILĂ a femeii de 27 de ani, cea mai tânără victimă din România: A fost plimbată între spitale, după ce a fost la înmormântarea mamei sale

”Dacă mă refer la Institutul Matei Balş, noi în momentul de faţă suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca  după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă. Asta în  contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii, pentru că era vorba de un pavilion de copii, au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi. Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”, a mai spus Streinu – Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a precizat şi că aceste tipuri de virusuri îşi cresc virulenţa pe măsură ce trec de la un om la altul şi că persoanele de 40 – 60 de ani sunt cele care vor avea posibile probleme.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *