Al treilea heliport din țară se construiește pe acoperișul Spitalului de Urgență Bistrița

  Top Tabu
  4 months ago
  0
  57

Al treilea heliport din țară, un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, se construiește la Spitalul de Urgență Bistrița. Heliportul urmează să fie terminat în 20 de luni și va prelua inclusiv bolnavi aflați în situații limită în alte spitale, unde nu există specialiști sau aparatură, potrivit Mediafax.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a semnat, marți, contractul pentru realizarea lucrărilor de proiectere și execuție a unui heliport care va fi amenajat pe acoperișul Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud, proiectul având o valoare de 1,5 milioane de euro.

Președintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, într-o conferință de presă, că proiectul este finanțat de instituția pe care o conduce.

În urma celei de-a doua licitații, în condițiile în care la prima licitație nu s-a prezentat nimeni, a fost semnat contractul cu o asociere de două companii din Iași și București.

Citește și: Informație BOMBĂ în ancheta de la Caracal – De cine se despărțise Luiza înainte de a fi răpită

„În Spitalul de Urgență din Bistrița au ajuns specialiști de renume și acest heliport va fi folosit și pentru preluarea altor bolnavi aflați în situații limită în alte spitale, unde nu există specialiști sau unde nu există dotările necesare pentru ca să poate fi tratați”, a spus președintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Contractul are o durată de 20 de luni, urmând să fie amenjat și un lift care va conecta partea de Primiri Urgențe cu heliportul și un alt lift care va conecta blocul operator cu heliportul.

Potrivit lui Moldovan, heliport mai există în Oradea și la Spitalul Universitar din București.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *