Alege Lămpi UV sau LED Pentru Unghii Sănătoase și Atractive

  master
  19/08/2021
  Comentariile sunt închise pentru Alege Lămpi UV sau LED Pentru Unghii Sănătoase și Atractive

https://www.skincancer.org/wp-content/uploads/uv-nail-dryer.jpg

Pentru construcția de unghii cu gel sau pentru aplicarea ojei semipermanente pe unghii pentru obținerea unei manichiuri perfecte, care să reziste săptămâni întregi, este nevoie de utilizarea unei lămpi eficiente, concepută special în acest sens.

Este vorba despre utilizarea unor lămpi UV sau lămpi led sau chiar despre lămpile care utilizează cele mai noi tehnologii, îmbinând cele două funcționalități, astfel încât tehnica de realizare a unghiilor să fie net îmbunătățită, iar rezultatele să fie mai bune.

Însă ce este lampa pentru manichiură, la ce se utilizează și care sunt caracteristicile pe care le are aceasta? La ce aspecte trebuie să fii atentă atunci când alegi o lampă led pentru unghii în scopul realizării manichiurii pe cont propriu, acasă sau dacă lucrezi într-un salon profesionist?

Care sunt tipurile de lămpi utilizate pentru realizarea manichiurii?

Prima lampă UV a fost realizată în 1982 de make-up artistul James Giuliano, scopul acestuia fiind de a proteja piesele din plastic cu ajutorul unui strat întărit cu radiații ultraviolete.

Lămpile UV sau LED sunt utilizate în acest domeniu pentru uscarea lacurilor speciale aplicate pe unghii, fie că este vorba despre gelurile utilizate în realizarea manichiurii cu gel, fie că este vorba despre straturile de lac utilizate pentru realizarea manichiurii semipermanente.

Din punct de vedere al tehnologiei utilizate, lămpile pot fi UV, LED sau UV-LED. UV reprezintă denumirea prescurtată de la ultraviolet, o lungime de undă care se măsoară în nanometri, în timp ce lumina LED este produsă de diode care emit lumină, lumina de undă a acestora fiind mai puțin importantă decât în cazul UV. Cea de-a treia variantă este reprezentată de lămpi uv led pentru unghii.

În funcție de tehnica utilizată, este nevoie de utilizarea unei lămpi UV sau a unei lămpi LED, varianta mixtă fiind cea care acoperă toate nevoile specifice celor două tehnici separate. Un gel UV are nevoie de 350 de nanometri pentru a se usca, modelele de lămpi UV având unde cu o medie de 320-400 de nanometri. În cazul în care este vorba despre un gel LED, emisia undelor este de 375 nanometri, ceea ce face necesară utilizarea becurilor led cu putere între 370 și 380 nanometri.

Cele trei tipuri de lămpi: lampa UV, lampa LED, lampa mixtă sau 2 în 1

Lampa UV folosește ultravioletele care au o lungime de undă măsurată în nanometri. Pentru a se usca, gelul are nevoie de inițiatori foto care să le permită întărirea, iar becurile UV emit între 300 și 400 de nanometri, ceea ce le face ideale pentru uscarea gelurilor UV care au nevoie de 350 de nanometri. Cu o lampa uv pentru manichiură poate fi uscată și oja semipermanentă.

Lampa led are o lumină produsă de unde electroluminiscente, lungimea de undă fiind mai mică decât în cazul razelor UV. O lampă LED este utilizată doar pentru geluri LED, însă mai poate fi folosită și pentru unele tipuri de ojă semipermanentă – este bine de știut că o lampă UV usucă oja semipermanentă în aproximativ 2 minute, în timp ce o lampă pentru oja semipermanenta LED face același lucru în doar 30 de secunde.

Lampa 2 în 1 sau mixtă este un hibrid între cele două, aceasta utilizând ambele tehnologii de uscare a unghiilor. Aceasta usucă și gelul UV și oja semipermanentă la fel de repede și eficient, iar pe termen lung beneficiile pe care le oferă aceasta sunt mult mai mari.

Ce model de lampă să aleg?

Evident, cea mai bună alegere pare a fi cea care acoperă o gamă mai largă de nevoi, respectiv o lampă care poate fi utilizată și pentru gel și pentru semipermanent.

În cazul în care dorești utilizarea acesteia acasă, poți alege lampa uv led 48w, aceasta fiind suficientă pentru utilizare casnică. Dacă dorești, însă, utilizarea acesteia în salon, atunci o lampă uv led 72w este mai potrivită, aceasta având și o durată mai mare de viață și o putere mai mare care să te ajute să faci față cu succes oricărei provocări.


About