ALERTĂ ALIMENTARĂ NAȚIONALĂ Peste patru milioane de ouă CONTAMINATE cu o substanță INTERZISĂ au fost găsite într-o fermă din Teleorman

  Top Tabu
  6 months ago
  0
  91

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Teleorman au descoperit că peste patru milioane de ouă de la o fermă avicolă din localitatea Drăgănești Vlașca sunt contaminate cu o o substanță interzisă, fipronil, care are riscuri mari pentru sănătatea consumatorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În luna noiembrie a anului trecut, medicii veterinari din cadrul DSV Teleorman au controlat ferma din localitatea teleormăneană Drăgănești Vlașca și au prelevat probe din ouă de găină din cadrul unui lot, având data de producție 21.11.2018.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Probele recoltate au fost ulterior expediate pentru analize de laborator, în vederea depistării unor eventuale reziduuri la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din București.

Potrivit unui comunicat de presă, emis de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, se pare că ouăle erau contaminate cu o substanță interzisă în Uniunea Europeană, și anume Fipronil.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupa tânărul care s-a aruncat în gol de la etajul 15 al hotelului Intercontinental

“Ca urmare a primirii buletinului de analiză, care relevă depășirea limitei maxime admise pentru substanța Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus până la data acestui comunicat, sechestrarea unui număr de 4.200.000 de ouă, care vor fi dirijate la o unitate autorizată pentru a fi distruse”, se arată în comunicatul transmis, miercuri, de instituție.

Mai mult decât atât, ferma este supravegheată în continuare, fiind prelevate și expediate probe din ouă către Institutul de resort, până când vor fi confirmate buletine de analiză, care să releve dispariția substanței din produsele alimentare respective.

Citește și: Exploziv! De ce îi convine lui Liviu Dragnea ca Olguța Vasilescu să fie scoasă din Guvern

În acest moment, Direcția de Sănătate Publică Teleorman desfășoară o anchetă la fermă pentru a stabili sursa contaminării cu Fipronil.

Fipronilul este un insecticid cu spectru larg, interzis în Uniunea Europeană la animale destinate consumului uman, din cauza riscului foarte crescut pentru om de a suferi diverse forme de toxiinfecție alimentară.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu profețește dezastrul! Ce se va întâmpla după ce PSD va pleca de la guvernare

Surse neoficiale din cadrul fermei susțin că substanța s-ar fi utilizat pentru îndepărtarea păduchilor la găini, fără să se anticipeze consecințele.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *