Alocatie de 100 de euro pentru copii

  Claudia Bălan
  01/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Alocatie de 100 de euro pentru copii

copii_ghiozdan_scoala_49810200

Alocatie de 100 de euro: Legea care prevede majorarea alocaților copiilor din România la 100 de euro lunar este gata și săptămâna viitoare va fi depusă în Parlament, scrie Libertatea in exclusivitate.

Inițiatorul legii senatorul PDS, Ionel Agrigoroaei, spune că legea are șanse să fie adoptată întrucât a vorbit cu mai mulți colegi care-i îmbrățișează inițiativa.

Alesul a indicat în proiectul de lege și de unde va lua statul bani pentru a le da alocația mărită copiilor,dar a și prevăzut amenzi și chiar închisoare pentru părinții sau tutorii copiilor care cheltuie banii micuților pentru a-și cumpăra țigări sau băutură.

”Majorarea  alocațiilor la 100 de de euro este o măsură ce trebuie luată de urgență, dar condițiile pentru a beneficia de ea trebuie să fie reglementate de lege în mod clar. Astfel, copiii vor beneficia de alocație dacă sunt integrați în grădinițe, școala primară, gimnazială, școala profesională și liceu. Părinții care vor  folosi banii copiilor pentru altă destinație, precum achiziția de alcool, tutun etc. vor fi amendați (prinmajorarea sumei deturnate de 10 ori) la primele 3 abateri, iar la a patra abatere să li se aplice o sancțiune penală.

Suma majorării alocației la 100 de euro va fi obținută de la toate multinaționalele, market-uri, hipermarket-uri, etc.c are vor vira lunar,”taxă de responsabilizare pentru clienții lor minori” care va fi între 3% și 7% din cifra de afaceri, cât și printr-o taxă pe viciu încasată de la importatorii de tutun. Este cunoscut faptul că multinaționalele încasează diverse taxe de la furnizori, între 25% și 50% din cifra de afaceri.Un procent între 3% și 7% fiind insignificant raportat la procentul de 50% pe care ei îl încasează de la furnizori.Multinaționalele nu vor avea voie să majoreze prețurile produselor prin această taxă de responsabilizare”, spune senatorul PDS.

Senatorul spune că banii vor veni la buget prin impunerea unei taxe speciale băncilor și marilor lanțuri de magazine cu capital străin care își desfășoară activitatea în România.202305421788e31eff-peste-20-din-veniturile-familiei-alocati-pentru-educatia-prescolara-a-copiilor

”Exemplul Poloniei, care a crescut alocația pentru cel de al doilea copil la 114 euro, ar trebui urmat și de noi. Noi vrem să dăm tuturor copiilor alocația mărită de 100 de euro, nu mai acelor familii care au al doilea copil. Guvernul de la Varșovia a instituit o taxă specială, de responsabilizare pentru toate magazinele și băncile cu capital străin ce au activitate în țara lor. Într-o țară ca România, unde băncile și hipermarketurile dețin poziții priviligeate, trebuie să existe o responsabilizare a acestora. Acestea au obligația față de poporul român să contribuie la bunăstarea românilor. Creșterea natalității va însemna și pentru aceștia un profit pe viitor prin creșterea numărului de clienți”, a spus Agrigoroaei.


About