Ancheta de la Maternitatea Giulești, aproape de final! Sorina Pintea: ‘Vom anunța rezultatele’

  Top Tabu
  18/12/2018
  Comentariile sunt închise pentru Ancheta de la Maternitatea Giulești, aproape de final! Sorina Pintea: ‘Vom anunța rezultatele’

106 probe au fost recoltate, săptămâna trecută, din Maternitatea Giuleşti, de către Direcția de Sănătate Publică București, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că marţi va anunţa dacă internările în unitatea spitalicească rămân sistate sau nu.

“Rezultatele probelor prelevate luni şi marţi sunt conforme. 106 probe. Restul probelor prelevate miercuri şi joi încă nu sunt concludente. Încă nu avem datele. Le vom avea în cursul acestei după-amiezi, iar mâine vom anunţa rezultatele”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea în cadrul unei conferinţe susţinute la Maternitatea Bucur din Capitală, conform Mediafax.

Ludovic Orban decimează partidul lui Cioloș pas cu pas! Transferul unui fost ministru, anunțat în ședința PNL

Ministerul Sănătăţii a anunţat, săptămâna trecută, că 45 de bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti sunt infectaţi cu stafilococ.

Pintea susţine că infecţia cu stafilococ a fost răspândită din cauza faptului că naşterile cezariene se fac pe “bandă rulantă” şi nu există timp suficient pentru curăţenia “ca la carte”.

Direcția de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.

Sursa


About