Aproape 85.000 de cazuri de infecții respiratorii se înregistrează la nivel național; Caz de gripă confirmat în Iași

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  72

Aproape 85.000 de cazuri de infecții respiratorii se înregistrează la nivel național, mai multe decât anul trecut în această perioadă. A fost confirmat și un caz de gripă, la Iași, potrivit Mediafax.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că în săptămâna 7 – 13 octombrie numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 84.564, cu 2,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent și cu 21% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Citește și: SCANDAL cu soțul purtătoarei de cuvânt a lui Klaus Iohannis, pilot la Tarom: ‘Ne-au pus șefi tot felul de mercenari’

În săptămâna 7 – 13 octombrie au fost raportate la nivel național 12 cazuri de gripă clinică.

De asemenea, s-a înregistrat un caz confirmat de gripă (cu virus tip B), în județul Iași. Săptămâna trecută, erau confirmate 5 cazuri de gripă, din care patru cu virus gripal AH3 în București și un caz cu virus tip B, în județul Iași.

Până în 13 octombrie au fost vaccinate antigripal 37.949 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *