ATENȚIE – Cum te poţi îmbolnăvi de la şorici

  Top Tabu
  14/12/2018
  Comentariile sunt închise pentru ATENȚIE – Cum te poţi îmbolnăvi de la şorici

Una dintre cele mai cunoscute boli apărute ca urmare a consumului de carne de porc este trichineloza, cauzată de viermele Trichinella spiralis (se mai poate întâlni și în carnea de mistreț sau urs). Pentru a scăpa de orice larvă care s-ar putea ascunde în carnea de porc, prepar-o la temperaturi de cel puțin 70 de grade Celsius.

De asemenea, carnea mai poate fi contaminată și cu bacterii din specia Salmonella, E.coli, Listeria monocytogenes sau stafilococul auriu, ce pot avea consecințe grave asupra sănătății noastre. Se pare că și modul în care este tăiat porcul poate influența dezvoltarea acestor bacterii.

Tăierea porcului trebuie să se facă în condiții de maximă igienă, iar carnea nu trebuie lăsată prea mult timp expusă la căldură, deoarece este favorizată înmulțirea bacteriilor. Dacă nu este gătită imediat, carnea trebuie ținută în congelator.

Citește și: Țuica fiartă, cel mai bun remediu natural. Ce afecțiuni tratează

Pârlitul porcului este, de asemenea, foarte important. Dacă nu este făcut în condiții ideale, șoriciul ne poate îmbolnăvi într-un mod în care nu ne așteptăm. Se pare că părul care rămâne nepârlit poate cauza boli grave, precum hepatita A și E. Virușii hepatici se pot dezvolta pe șorici, pe lângă firele de păr nearse. Ar trebui să acordăm o atenție specială atunci când ne ocupăm de curățarea porcului, deoarece copiii sunt mai predispuși la contactarea acestor două tipuri de hepatită, potrivit realitatea.net.

Sursa


About