ATI a spitalului de urgenţă Târgu Mureş are pregătite 11 locuri iar ÎN TOTAL vor fi 26 de locuri disponibile, anunţă managerul

  Top Tabu
  27/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru ATI a spitalului de urgenţă Târgu Mureş are pregătite 11 locuri iar ÎN TOTAL vor fi 26 de locuri disponibile, anunţă managerul

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că la Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) sunt pregătite deja 11 locuri pentru eventualele cazuri grave de infecţie cu coronavirus şi că vor fi pregătite în total 26 de locuri, potrivit Agerpres.

„Pe lângă cele 26 de locuri de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă, SCJU Târgu Mureş are pregătite şi 65 de locuri pentru cazurile mai puţin grave, iar până în prezent aici nu a fost internat niciun pacient infectat cu noul coronavirus. SCJU Târgu Mureş este unitate pentru cazurile majore”, a declarat Claudiu Puiac.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, vineri, că în judeţ erau 32 de persoane internate cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus la Clinica de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: ‘Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară’

Tot vineri erau 4.156 persoane autoizolate la domiciliu şi 180 de persoane aflate în spaţiile de carantină. Până la această dată, un număr total de 545 de persoane au ieşit din autoizolare la domiciliu, iar 35 de persoane au ieşit din spaţiile de carantină.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat că, vineri, au intrat o serie de dotări pentru instituţiile din prima linie de luptă împotriva noului tip de coronavirus.

„În perioada 16-27.03.2020 au intrat în folosinţa instituţiilor din Judeţul Mureş care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus noi echipamente de protecţie.

Echipamentele au fost repartizate Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş, Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Mureş, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Spitalului de Boli Infecţioase Mureş, Spitalului din Reghin, Spitalului din Sighişoara, Spitalului din Târnăveni, Spitalului din Luduş, Unităţii de Primiri Urgenţe Târgu Mureş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al Judeţului Mureş.

În total au fost primite şi repartizate: 440 de măşti tip ffp3, 2.850 măşti ffp2, 3.945 combinezoane medicale, 20 costume de protecţie, 2.000 perechi de mănuşi şi 135 de litri dezinfectant TP2″, a arătat ISU Mureş.

Sursa


About