Autoritățile s-au sesizat în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut: ‘Inspectorii sunt deja pe teren şi verifică ‘

  Top Tabu
  10 months ago
  0
  76

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila sunt pe teren şi verifică întreg parcursul pe care l-a avut pacienta de la externarea din spital şi până la deces, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Gabriel Ciochină, în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut la Maternitatea din municipiul reşedinţă.

“Inspectorii sunt deja pe teren şi verifică întreg parcursul pacientei. Procedura de verificare ar trebui să se încheie în cursul zilei de astăzi, nu foarte târziu. Eu voi trimite Corpului de Control al Ministerului rezultatul verificării în acest caz”, a spus Gabriel Ciochină.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat, vineri, reprezentanţilor DSP Brăila să demareze de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut.

Citește și: Ministrul Sănătății începe în forță după preluarea mandatului: solicită un control de urgență la Spitalul Județean Brăila după ce o tânără de 19 ani a murit

Potrivit unui comunicat al MS, echipa de control va verifica respectarea calităţii actului medical pentru pacient, a protocoalelor şi a circuitului pacientului, condiţiile igienico-sanitare, conform competenţelor, iar concluziile acţiunii de control vor fi făcute publice.

Ana-Maria Păduraru, de 19 ani, a murit la Brăila la o lună după ce a născut, deoarece i-a rămas un rest de placentă în organism, potrivit raportului IML, în acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce IPJ Brăila s-a autosesizat.

Mama tinerei decedate a declarat că săptămâna trecută, la o lună de la naştere, fata a acuzat dureri şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, a primit tratament antiinflamator şi a fost trimisă acasă. A doua zi, starea tinerei s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Citește și: PRIMUL caz de febră dengue cu transmitere sexuală în Europa, detectat la Madrid! Virusul provine de la înțepătura unui țânțar

Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 centimetri pătraţi, uitat în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

Câteva zeci de persoane, rude, prieteni şi cunoscuţi s-au strâns joi seară – zi în care tânăra mamă a fost îngropată – în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde au aprins mai multe lumânări şi au protestat cerând demisia managerului unităţii medicale, având în vedere că, în decurs de 24 de ore, tinerei mămici i-au fost puse două diagnostice greşite: discopatie lombară şi meningită.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *