Avantajele vitrinelor frigorifice pentru unitatea ta de tip bufet

  Top Tabu
  30/05/2020
  Comentariile sunt închise pentru Avantajele vitrinelor frigorifice pentru unitatea ta de tip bufet

Restaurantele tip bufet au în această perioadă o tendință în creștere datorită rentabilității lor, dar mai ales deoarece oamenii vor trebui să mănânce preparatele achiziționate nu la mesele din interior, ci afară sau chiar acasă. Dacă vrei să te salvezi de la faliment în perioada de pandemie și chiar post-pandemie 2020, să te înscrii în acest trend internațional cu intenția de a oferi acest serviciu clienților, trebuie să cunoști echipamentele de bucătărie profesionale adecvate pe care va trebui să le ai ca dotări.

Unele dintre acestea, care nu pot lipsi din niciun bufet restaurant, deoarece face diferența față de unitățile de alimentație publică concurente, sunt modelele performante de vitrine frigorifice orizontale și verticale. 

Ce este o vitrină frigorifică profesională?

Vitrina frigorifică HoReCa este un echipament frigorific conceput pentru a expune și păstra corect aperitivele, mâncărurile principale, ce se servesc reci, deserturile sau băuturile la temperaturi scăzute.

De obicei, întâlneam vitrinele reci și până acum în supermarketuri sau cantine de hoteluri, deoarece sunt foarte versatile.

Vitrinele frigorifice profesionale cele mai răspândite, de care ai nevoie pentru un restaurant tip bufet, trebuie să fie astfel proiectate încât să mențină mâncarea la o temperatură cuprinsă între 7 grade Celsius și 10 grade Celsius, vreme de câteva ore.

În ceea ce privește forma vitrinelor reci, modelele orizontale și verticale cu rafturi vor permite clienților dumneavoastră să ia mâncarea sau băuturile direct din interior într-un mod simplu, cât mai accesibil.

Cele mai importante beneficii ale dotării unui restaurant tip bufet cu vitrine frigorifice performante sunt :

• sunt eficiente și economice;

• economisire de spațiu;

• ele oferă o imagine bună a afacerii tale;

• ușor de utilizat pentru client;

• curățare ușoară și rapidă.

Clasificarea vitrinelor frigorifice profesionale

Dacă ai luat decizia de a-ți dota unitatea bufet cu astfel de echipamente de ultimă generație, precum sunt acelea comercializate de TC Romania Crown Cool, apare marea întrebare: care este cel mai recomandat model pentru tine dintre diferitele tipuri de vitrine frigorifice, care există pe piața de profil?

Clasificarea vitrinelor frigorifice, în funcție de sistemul lor de refrigerare:

1. Vitrine statice de răcire: sunt echipamente HoReCa la care aerul rece este în contact direct cu alimentele. Ele au capacitatea de a menține un nivel bun de umiditate, dar prezintă și diferențe termice clare între rafturile superioare și inferioare. Sunt foarte practice pentru conservarea cărnii proaspete și preparate.

2. Vitrine frigorifice ventilate: sunt echipamente unde producerea aerului rece se face în partea internă și se distribuie în compartimentul de depozitare de produse alimentare, cu ajutorul unei surse de ventilație. Sunt cele mai utilizate în restaurantele tip bufet, deoarece  mențin temperatura perfectă pentru produsele congelate și ambalate, dar și pentru mezeluri sau produse lactate.

3. Vitrine frigorifice dublu ventilate: sunt soluția ideală pentru înghețată. Aceste echipamente sunt create pentru a lucra la temperatură scăzută, atingând -18 grade Celsius sau mai mult și au o uniformizare termică deosebită.

4. Vitrine frigorifice semistatice: prin împletirea tehnologiilor de răcire ventilată și statică, aceste vitrine răcesc alimentele și împiedică uscarea acestora datorită mișcării aerului în compartimentul de păstrare și afisaj.

După cum vezi, vitrinele frigorifice au fost construite pentru a se potrivi în a adăposti în interiorul lor alimente cu cerințe diverse.

Chiar prăjiturile și multe alte tipuri de deserturi au nevoie de astfel de echipamente reci de păstrare.

Ce spui, de exemplu, de o vitrină frigorifică cofetărie LCC Carina? Este un produs performant, ergonomic, oferit de TC Romania Crown Cool pe care chiar merită să îl achiziționezi pentru unitatea ta!

Durabilitatea și eficiența energetică

Un ultim aspect care trebuie luat în considerare, dacă doriți ca vitrinele frigorifice tip bufet să dureze cât mai mult, este faptul ca ele să fie fabricate din materiale rezistente la coroziune și mai fiabil.

Nu uita, că poți contacta specialiștii TC Romania Crown Cool, dacă ai nevoie de mai multe informații despre vitrinele frigorifice sau de alte echipamente pentru localul tău. Vor fi fericiți să te ajute!


About