Avem nevoie de o… secundă de graţie

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  304

Este bine știut că peisajul literar bucureștean nu e lipsit de animație, de urcări şi coborâșuri, de culori, nuanțe și tonuri diverse. Cititorul împătimit nu este dezamăgit de oferta mereu dinamică, de efervescența unui oraș care-şi declamă din ce în ce mai des şi mai intens apartenența la un sistem de valori europene, la o cultură ce reclamă identitate, într-un context multicultural – în fond minunat.

Într-un ocean de manifestări diverse şi surprinzătoare, vine să respire şi noua apariție editorială a editurii Smart Publishing din București. Semnalăm, așadar, proaspăta apariție a unui volum de gânduri, versuri şi eseuri, așa cum autorul însuși își subintitulează scrierile adunate sub titlul „Secunda de grație”. Apariția este inedită din perspectiva surprizei de a constata că abordările aparent naive, cu iz de romantism, cu urme de dulcegărie lirică, cu risipă de metaforă, păreau să fi dispărut într-o lume în care conținuturile materiale sunt la putere.  Autorul prefaței, Mihail Istrate, poet, prozator şi publicist român, cu numeroase cărți publicate, apariții în reviste literare tipărite, prezențe în antologii sau referințe critice, nume important în peisajul literar contemporan, susține că Tudor Cristian Gongu, autorul acestui volum, „abandonând vanitățile specifice oricărui mânuitor de condei, mai cu seamă veleitarilor lipsiți de conștiința valorii de sine, închină, cu sinceritate, delicatețe și talent, un autentic imn de preamărire a vieții, în toată complexitatea ei minunată și greu de decriptat”

Este a doua apariție editorială a lui Tudor Cristian Gongu după debutul de acum  2 ani, cu un roman de dragoste, „Silva – lacrimă şi jar”, publicat sub îngrijirea editurii ANAMAROL. Avem de a face cu un romantic întârziat sau cu o îndrăzneală literară surprinzătoare, cu un „rătăcit” în timpuri ce-şi cer revenirea în mijlocul unor câmpuri de gheață? Vă invit să descoperiți răspunsul la librăria Mihai Eminescu din București, unde mâine, 19 ianuarie, va avea loc lansarea, la ora 11.00.


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *