Avertisment SUMBRU : ‘Rujeola a reînceput în anumite județe ale țării, un alt genotip viral. O să măture țara asta tot felul de virusuri’

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  165

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, a declarat, sâmbătă, că un nou val de rujeolă a reînceput în mai multe județe și este vorba de un nou genotip viral. Potrivit medicilor, vaccinul rujeolic protejează împotriva acestui noi genotip, potrivit Mediafax.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

„După cum știți, rujeola a reînceput în anumite județe ale țării, și avem prime informații preliminarii că ar fi vorba de un alt genotip viral. Vom mai face teste în continuare, ca să confirmăm că acest val este din cauza unui nou genotip viral. Acest lucru înseamnă că atunci când acoperirea vaccinală nu este suficientă ca să acoperi un fenomen, ești expus la virusuri care vin când din vest, când din est, cum este acest nou genotip viral. Și uite așa o să măture țara asta de la stânga la dreapta tot felul de virusuri, care, prin globalizare, sigur că vom rămâne expuși. De aceea, creșterea acoperirii vaccinale este esențială”, a declarat, sâmbătă, dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Precizările au fost făcute în cadrul Conferinței Naționale RoVaccin.

La rândul său, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a subliniat că vaccinul rujeolic acoperă toate tipurile de virus rujeolic.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

„Vaccinul rujeolic protejează față de toate tipurile circulate de virus rujeolic. Nu există o specificitate, ca la alte tipuri de vaccin. El dă o imunitate durabilă, iar imunitatea este pe toată durata vieții”, a declarat Alexandru Rafila

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *