Avocatul falsului medic italian rupe tăcerea: ‘Nu cred că omul acesta este singurul vinovat’

  Top Tabu
  09/02/2019
  Comentariile sunt închise pentru Avocatul falsului medic italian rupe tăcerea: ‘Nu cred că omul acesta este singurul vinovat’

Avocatul lui Matteo Politi, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că speră ca în urma acestui scandal să iasă la surprafață neregulile din sistemul medical care au permis și altora să practice ilegal medicina.

„Trebuie lămurit foarte clar cum a ajuns acest om să opereze într-o clinică: cine i-a dat parafă și în baza căror diplome. Toate aceste lucruri eu voi cere să fie dezvăluite (…). Nu cred că omul acesta este singurul vinovat. Nu înseamnă că am spus că este nevinovat, dar aș vrea ca în urma acestui scandal să se facă cât de multă curățenie se poate face și în sistemul medical întrucât, iată, întrebarea pe care o puneam în urmă cu câteva zile a prins fruct: există și alți medici în toată țara care practică medicina fără să aibă dreptul”, a spus avocatul Daniel Ionașcu.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate salva viaţa: Cum şi unde să-ţi măsori tensiunea arterială

Avocatul spune că există cinci sau șase părți vătămate care nu au depus toate plângere penală împotriva lui Matteo Politi.

Anterior, în cursul zilei de sâmbătă, avocatul bărbatului care s-a dat drept medic îi pare rău pentru ceea ce a făcut, dar a crezut în tot acest timp că ceea ce face era legal.

„Vreau să îmi justific apărarea față de clientul meu, în sensul că în nicio modalitate actele mele de apărare nu vor fi în a apăra infracțiunile, ci drepturile unui om pe care fiecare fintre noi le are. Așadar, nu va fi din partea mea o toleranță a ceea ce înseamnă infracțiunile comise de acest om, ci în mod firesc de apărare a drepturilor lui.

Citind ieri motivele pentru care a fost adus în stare de detenție preventivă, înțeleg că e vorba de 5-6 persoane în raport cu care ar fi avut acte cu caracter medical într-o perioadă de 2-3 ani și, pe de altă parte, un contract de închiriere care ar fi stat la baza respectivei arestări preventive. Atât am văzut și atât există.

Din discuția pe care am avut-o, am înțeles nu doar că îi pare rău, ci că a înțeles că ceea ce face, face legal. El mi-a subliniat că atunci când a venit să practice în România, a contactat un avocat care s-a ocupat de demersurile legale pentru ca el să lucreze legal. Așa că el a înțeles că e legal ceea ce face”, a spus avocatul medicului fals, Daniel Ionașcu.

CITEŞTE ŞI: Secretul ruşinos, descoperit printr-un studiu: De ce miros mai urât bărbaţii singuri .

Sursa


About