Câteva Lucruri Fascinante Despre Trandafiri

  Top Tabu
  25/03/2022
  Comentariile sunt închise pentru Câteva Lucruri Fascinante Despre Trandafiri

Cine nu cunoaște trandafirii, aceste plante impresionante prin gama variată de culori în care le poți regăsi și prin parfumul deosebit pe care îl emană?! Cadou inedit de Ziua Îndrăgostiților, modalitate de a-ți arăta dragostea față de o persoană sau de a-i arăta acesteia simțul estetic dezvoltat pe care îl ai, trandafirii au forme, dimensiuni și nuanțe nenumărate din care poți alege. 

Poți găsi trandafirii în grădinile sau în casele oamenilor, în culori deosebite sau în clasicul roșu sau alb, cu parfumuri subtile sau accentuate, în aranjamente pentru interior sau pentru exterior. Deși este una dintre cele mai cunoscute flori din întreaga lume, trandafirul este surprinzător prin însăși istoria sa pe care o scrie zi de zi. Iată câteva dintre curiozitățile despre această floare atât de apreciată și cunoscută. 

Vechea poveste a trandafirului 

Trandafirul face parte din viața oamenilor încă de la începuturile sale pe Pământ. S-ar părea că aceștia datează de aproape 35 de milioane de ani, spun specialiștii, primele scrieri despre trandafiri fiind în Grecia antică – scrierile lui Hesiod. Acesta demonstrează că trandafirul era apreciat de egipteni, de greci și de romani. 

Cunoscuți la nivel mondial, trandafirii sunt originari din Asia Centrală, aceștia răspândindu-se în mod natural în emisfera nordică, dar neputând crește deasupra Ecuatorului. În ținuturile în care climatul nu era corespunzător, trandafirii erau modificați, iar în acest fel soiurile de trandafiri s-au înmulțit, această floare devenind suficient de rezistentă pentru a fi folosită și în scop comercial. 

Trandafirii sunt unele dintre cele mai vechi flori 

Istoria străveche a trandafirilor face ca aceste flori să fie considerate una dintre cele mai vechi flori. Mai mult decât atât, s-ar părea că cel mai vechi trandafir viu are 1000 de ani, acesta crescând pe un perete de pe Catedrala Hildesheim din Germania. Acest trandafir este, astfel, unul impresionant de durabil. 

Trandafirii își au locul și în bucătărie 

Nu, este vorba că poți rupe câțiva trandafiri cu care să îți decorezi bucătăria, ci că poți face preparate alimentare cu ajutorul trandafirilor. Este vorba despre înmuierea petalelor de trandafir și despre utilizarea acestora în jeleuri, în gemuri sau dulcețuri, fiind, de asemenea, folosit și pentru aromele sale deosebite în mâncărurile indiene sau în cele chinezești. 

Parfumul de trandafiri… un parfum deosebit 

Mirosul trandafirilor din grădină poate fi purtat pretutindeni într-un singur fel: printr-un parfum de trandafir aplicat pe piele sau pe articolele vestimentare. Numeroși trandafiri pe care îi poți găsi pe https://verdena.ro/collections/trandafiri au o aromă deosebită, un parfum floral care este popular și extrem de des întâlnit în parfumurile pentru femei. 

Pentru producția de parfumuri de trandafiri, sunt necesare uleiurile de trandafir, însă obținerea acestora este extrem de anevoioasă, fiind nevoie de o calitate foarte mare de trandafiri. 

Trandafirul, floarea națională a Statelor Unite ale Americii 

Din 1986, trandafirul a devenit emblema națională a florilor din Statele Unite ale Americii, sub conducerea președintelui Ronald Reagan care a făcut acest lucru stând chiar printre trandafirii de la Casa Albă. De asemenea, diverse soiuri de trandafiri sunt considerate embleme ale unor state precum Georgia, Iowa, New York, Dakota de Nord, Washington DC. 

Milioane de dolari pentru un singur trandafir 

Trandafirul Juliet, nume oferit de renumitul crescător de trandafiri David Austin, este un soi extrem de rar care s-a vândut cu 15.8 milioane de dolari în anul 2006. Pentru acesta, crescătorul a investit 5 milioane de dolari și 15 ani prețioși în dezvoltarea lui. 


About