Cauti liniste, aer curat si peisaje minunate? Top 3 locatii de vis unde merita sa iti construieti o casa de vacanta!

  Top Tabu
  5 months ago
  0
  28

Perioadele de relaxare petrecute in locuri cu peisaje frumoase si aer curat reprezintă o adevarata “capsula” de energie, atat pentru suflet, cat si pentru trup. Tocmai din acest motiv, specialistii recomanda iesirile dese in natura. Deconectarea de stresul orasului si de grijile cotidiene poate face minuni, chiar si in cazul persoanelor cu afectiuni cronice, cred psihologii.

Daca esti in cautarea unui loc in care sa iti construiesti  o casa de vacanta, orienteaza-te spre zone linistite, dar cu peisaje naturale impresionante. Tine cont de faptul ca exista numeroase casute din busteni sau lemn ori containere ce pot fi amenajate interesant cu bani putini.

Iata 3 locatii superbe unde natura “a pictat” un tablou perfect si unde zilele tale libere se pot transforma in vacante minunate!

  • Biertan este un sat  din judetul Sibiu, destul de diferit  ca aspect fata de alte localitati din Romania. Multe stradute inguste ale acestei localitati sunt pavate cu piatra, iar arcadele medievale prezente la tot pasul intregesc peisajul cu accente istorice. Aici se gaseste si cea mai veche biserica fortificata din Transilvania, construita in 1940. Se spune ca in interiorul acesteia functiona o carcera maritala numita si inchisoarea indragostitilor. Intr-un reportaj realizat de BBC se precizeaza ca aceasta incaperea era, de fapt, o camera mica  situata in bastionul estic al bisericii. Aici  cuplurile care voiau sa se desparta erau aduse de catre preotul satului, iar sotii erau tinuti inchisi impreuna pentru sase saptamani. Documentele arata ca timp de 300 de ani,  perioada in care s-a practicat aceasta “tehnica de consiliere”, un singur cuplu a divortat. Asadar, daca vrei o locatie linistita, dar  nu chiar pustie, plina de povesti,  istorie si peisaje frumoase, Biertan este locul ideal.
  • Comuna Ceahlau, situata in judetul Neamt este o zona cu mult potential turistic, aer curat si peisaje care te vor incanta de la prima vedere.

Daca esti in cautarea unui decor linistit, plin cu privelisti rurale, care sa iti aminteasca de copilarie,  in oricare dintre  satele acestei localitati ai ocazia sa iti regasesti echilibrul si sa te conectezi cu natura. Poti sa iti construiesti o casuta din busteni si sa o dotezi cu panouri solare presurizate pentru a-ti crea toate conditiile necesare. In aceasta zona exista inca femei care tes covoare traditionale cu care iti poti decora micul tau colt de rai.  

  • Jurilovca este  o localitate din judetul Tulcea, pozitionata in cadrul rezervatiei naturale Delta Dunarii. La aproximativ 30 de kilometri distanta de aceasta se afla Gura Portitei, un adevarat paradis pentru cei care cauta ceva diferit de aglomeratia de pe litoralul Romanesc, dar care isi doresc sa fie aproape de  mare. 

In jurul localitatii Jurilovca poti cauta un teren pentru  a-ti construi casa mult visata. Te vei putea  bucura de pelicani, liniste si soare destul de des. Chiar daca in ultima peroada s-au facut amenajari in satul de vacanta Gura Potitei, exista un numar restrans de restaurante, iar cluburile lipsesc cu desavarsire. Asadar, turismul exista, dar nu e fulminant si te poti relaxa fara sa ai parte de multa forfota, dupa un drum de cateva minute cu barca. 

Asadar, fie ca iubesti muntele sau marea, Romania dispune de peisaje naturale superbe. Viziteaza si apoi alege locul care se potriveste dorintelor tale. 

Sursa foto: shutterstock.com


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *