Ce carti citim si ce obiceiuri de lectura avem?

  Top Tabu
  23/01/2021
  Comentariile sunt închise pentru Ce carti citim si ce obiceiuri de lectura avem?

Un infografic publicat cu cativa ani in urma pe celebrul site National Geographic (si realizat de HipType) a reusit sa adune la un loc o multime de informatii utile legate de comportamentul “cititorilor de carti”. Daca te pregatesti sa scrii o carte, daca esti un iubitor de lectura sau ai vreo tangenta cu aceasta piata in crestere, merita sa parcurgi acest articol.

Care este ADN-ul unei carti de succes?

Conform ultimelor trenduri legate de carti si lectura, se pare ca tot mai multi barbati prefera Sci-Fi si fictiune istorica, in vreme ce doamnele se indreapta catre titlurile romantice sau cartile de bucate. Vestea buna? Amandoua genurile sunt atrase de literatura. Influenteaza insa lungimea unei carti succesul ei si cat este de citita? Sa luam fiecare punct pe rand.

Continut

Barbatii sunt de 10 ori mai predispusi sa arate interes fata de o carte daca are un protagonist de sex masculin. Sa fie oare vorba de faptul ca se pot identifica mai usor cu trairile, perspectiva sau experientele acestuia? Stiati insa ca acele titluri ce au un protajonist feminin ajung mai usor bestseller?

Si daca vorbim de carti de succes, stiati care este lungimea medie a unui bestseller? 375 de pagini!

Doamnele prefera sa termine orice carte pe care pun mana. Peste 50% din femei chiar reusesc acest lucru.

Cartile in format electronic merita amintite? Categoric! Tot mai populare in special in randul locuitorilor din zonele urbane – 82% din cititorii de ebooks se gasesc aici.

Genuri

Ce tipuri de carti aduc cel mai mare profit, in aceasta industrie? Literatura, Science fiction, cartile religioase si cele romantice.

Daca pentru tine cartile religioase sunt de interes, viziteaza libraria crestina GoldBooks.ro!

Lectura si obiceiuri

Cititorii sub patruzeci de ani tind sa citeasca 48 de pagini pe ora si au sesiuni de lectura de 12 minute, preferand cartile mai scurte de 200 pagini. Persoanele de peste 40 de ani parcurg in jur de 33 de pagini pe ora, au sesiuni de 20 de minute  si prefera cartile de peste 277 de pagini. 30% din toti oamenii s-au oprit din lectura in jur de pagina 50.

Crezi ca aceste informatii obtinute prin sondaj ni se aplica si noua, astazi, in 2021? Ce alte aspecte crezi ca merita mentionate? Lasa un comentariu in spatiul de mai jos si continuam discutia acolo:


About