Ce NU trebuie să-ți lipsească din casă atunci când faci curățenia de primăvară!

  Top Tabu
  23/03/2021
  Comentariile sunt închise pentru Ce NU trebuie să-ți lipsească din casă atunci când faci curățenia de primăvară!

Curățarea locuinței este, de cele mai multe ori, o operațiune care necesită timp îndelungat, efort și cel puțin o zi pierdută igienizând podelele sau diversele obiecte de mobilier.  În plus, primăvara este anotimpul când orice gospodină face, cel puțin o dată, curăţenia generală a casei, obicei transmis din generație în generație. Este posibil, însă, ca atunci când începi întregul proces să existe modalităţi şi lucruri care te pot ajuta să termini mult mai repede şi cu mai puţin efort.

 

Iată cum poți face curăţenia generală mai rapid şi mai eficient!

 

1.  Pregătește-ți ustensilele! Înainte să te apuci de treabă, nu uita să îţi pregăteşti toate ustensilele de curățenie într-un singur loc. Vei câștiga timp, nu le vei mai căuta atunci când vei avea nevoie și vei reuși, în doar câteva ore, să faci ordine în întreaga casă!

 

2.  Un aspirator de calitate face diferența! Praful este inamicul numărul unu al oricărei gospodine! Din păcate, oricât de mult ai face curat, acesta se depune peste tot, în locuri greu accesibile, unde îți poate fi foarte dificil să ajungi. Dacă vrei să scapi de această grijă, un aspirator cu sac de la Ideall te poate salva de o muncă asiduă și de timpul pierdut încercând să cureți fiecare colțișor al casei. Acum poți aduna praful rapid, din orice colț al locuinței, fără să faci mizerie sau să risipești inutil produsele de curățat.

3.   Produsele de curățenie, o minune a epocii moderne! Înainte de a începe să igienizezi locuința, achiziționează-ți produse de calitate, căci acestea îți vor ușura în mod semnificativ munca. De exemplu, un detergent pentru suprafețe bun va curăța calcarul rapid, în timp ce unul de calitate inferioară te va obliga să insiști pe depuneri sau pete, pentru a le putea elimina.

 

4.   Nu uita de mănușile de protecție! Pentru a termina rapid toată treaba din casă, ai nevoie de mâini sănătoase și fără răni! Conținând o concentrație ridicată de clor, produsele de curățenie îți pot afecta pielea, deci este necesar să folosești mănuși de calitate atunci când dezinfectezi baia și bucătăria sau lustruiești mobila.

5.   Apa și aerul proaspăt, esențiale în igienizarea unei case! Atunci când faci curat și folosești multe produse care conțin chimicale și compuși volatili iritanți, trebuie să ai în vederea aerisirea permanentă a spațiului. Acestea pot determina apariția alergiilor sau chiar a intoxicației. Inhalarea de vapori de clor, de exemplu, poate produce iritarea gâtului, și, dacă te vei expune acestuia un timp îndelungat, chiar a întregului sistem respirator. Aerisește în permanență și clătește cu apă curată din abundență toate zonele în care ai folosit produse chimice!

 

Atunci când începi curățenia generală, folosește cu încredere sfaturile din de mai sus și vei transforma, astfel, o zi grea și obositoare într-una plăcută, în care chiar te vei simți bine, mai ales dacă vei asculta și muzică în timp ce faci curat. La final, te vei bucura de o casă curată, ordonată, care arată exact așa cum îți dorești!

 

Surse foto: Shutterstock, Pexels.com.


About