Ce puteti face, in Capitala, de Ziua Copilului

  Raluca Pascu
  31/05/2016
  Comentariile sunt închise pentru Ce puteti face, in Capitala, de Ziua Copilului

301395.1-6-intai-iunieZiua Copilului, in Capitala: Ziua Internaţionala a Copilului va fi marcată în Capitală în acest an de numeroase spectacole, târguri, concerte şi expoziţii, printre evenimentele la care copiii pot participa numărându-se şi concursuri de desene pe asfalt dar şi o Zi a Porţilor Deschise organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează miercuri, 01 iunie, Ziua Porţilor Deschise, eveniment care se va desfăşura între orele 08.00 – 13.00, la care participanţii vor putea vedea atât activitatea structurilor din instituţiile subordonate MAI, cât şi tehnica expusă de acestea. Sala de videoconferinţe va fi deschisă publicului, în timp ce în parcarea instituţiei copiii vor putea urmări exerciţii ale poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor şi demonstraţii ale câinilor special antrenaţi pentru intervenţii. Tot în parcare vor fi expuse şi două elicoptere, unul SMURD şi unul de poliţie.

În acest context, traficul rutier va fi restricţionat pe Strada Academiei între Strada Dem I. Dobrescu şi Strada Ion Câmpineanu, începând de marţi, orele 20.00, până miercuri, orele 17.00.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza va avea loc un eveniment cu jocuri şi concursuri care se va desfăşura pe parcursul întregii zile, la care sunt aşteptaţi mii de părinţi şi copii. Aceştia vor fi întâmpinaţi cu jocuri, expoziţii, muzică, dans şi concursuri cu premii.

 La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea intrarea liberă. Muzeul va fi deschis între orele 10.00 – 20.00 pentru expoziţia permanentă. Participanţii vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colecţiilor Muzeului. Copiii vor afla informaţii distractive despre biodiversitatea României, dar şi despre fauna mondială, originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane. Anul acesta, copiii vor putea vedea în premieră în România Diodrama. Proiectul atrage atenţia publicului asupra consecinţelor tăierii ilegale de păduri, potrivit unui comunicat al Muzeului.

În Parcul Lumea Copiilor, cei mici sunt aşteptaţi la Târgul de Ziua Copiilor,unde se vor putea bucura de trenuleţe, tobogane, castele gonflabile şi activităţi recreative şi culturale, pe fundalul unor spectacole şi concerte susţinute în aer liber.Ziua-copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi va întâmpina pe copii, începând cu orele 10.00 la „Conacul Golescu Grant”, cu o petrecere. Activităţile propuse în acest loc vor fi prezentate de copiii care frecventează cursurile gratuite de canto, dans, karate şi teatru.

Începând cu orele 17.00, copiii sunt aşteptaţi la standul Israel din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în Pavilionul C4 Romexpo, la un program special de desenat şi colorat. În curtea Romexpo, pentru prima dată în istoria Bookfest va fi organizat un program de desene cu creta pe asfalt.

Cei mici sunt aşteptaţi, începând cu orele 18.00, în Parcul Bazilescu pentru o reprezentaţie cu actori care vor pune în scenă basme.

Ziua Copilului se va încheia printr-un concert special la Sala Radio, începând cu orele 19.00, unde vor urca pe scenă Orchestra de Radio şi Corul de Copii Radio, dirijate de Voicu Popescu, alături de invitata specială a serii, violonista Maria Marica, laureată a numeroase competiţii internaţionale.


About