Cea mai bună salată de boeuf pentru Revelion

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  174

Revelionul se apropie cu pași repezi, iar salata de boeuf este nelipsită de pe masa românilor.

După cum îi spune și numele, de regulă ea se face  tradițional folosind carne de vită, dar pentru a avea un gust mai fin și chiar mai sănătos, ce-ai zice de o salată boeuf cu pui crescut ca la țară? Dacă doriți rețeta, o găsiți pe site-ul laprovincia.ro.

Carne de vită sau carne de pui? Tu ce alegi?

Carnea de vită, dar și carnea de pui, sunt extrem de prezente în alimentația multora dintre noi datorită proteinelor valoroase pe care le au.

Fiecare dintre ele are beneficii evidente pentru consumatori, începând cu tabloul de elemente nutriționale pe care le conține. Totuși, de multe ori prețul este acela care face diferența, alături și de ușurința în preparare.

În funcție de ceea ce căutăm, ne putem orienta către un tip de carne sau altul ori, de ce nu, către amândouă, pe care să le consumăm alternativ, pentru variație.

Carnea albă de pui are mai puține purine, de aceea este recomandată pentru aceia care, din nefericire, au o cantitate mai mare de acid uric în sânge și, automat, un risc crescut de a face gută.

Proteinele se știe că sunt cele mai sățioase și au avantajul că întârzie procesul digestiv, de aceea persoanele de toate vârstele care vor să reducă numărul de kilograme ar trebui să se orienteze spre o carne de calitate, precum este aceea a puilor La Provincia, mai ales spre pieptul de pui.

Puiul are mult mai puține grăsimi chiar și decât carnea de vacă, așa încât este o alternativă mult mai bună decât carnea roșie, dacă vă doriți o alimentație sănătoasă, ușoară, rapid de gătit, perfectă pentru întreaga familie.

Carnea de pui de calitate, mai ieftină decât o carne de vită plină de hormoni

Carnea de pui este totuși cumpărată, ca să spunem adevărul până la capăt, și pentru că este mult mai ieftină decât carnea de vită, așa încât este preferată de mulți consumatori nu doar pentru că este mai sănătoasă, ci și mai accesibilă multora.

Carnea de pui este pe un loc fruntaș în numeroase țări ale lumii datorită numeroaselor beneficii din punct de vedere al producției.

Dacă această producție nu este una industrială, ci una bine controlată, cu atât mai bine. 

Având cicluri de producție scurte, dinamica sa este mult mai rapidă decât creșterea bovinelor, ceea ce explică și de ce este mai ieftină această carne decât carnea roșie de vită.

Pentru aceia care vor să se hrănească sănătos în anii ce vin, atât ei cât și familiile lor, a trece de la carnea de porc și vită, chiar și de la aceea de pește, la puii crescuți tradițional cu furaje nechimizate și care nu sunt injectați cu tot felul de hormoni și antibiotice este o bună alegere.

Carnea albă se poate mânca fără probleme chiar și de trei ori pe săptămână. Ceea ce este mai interesant la pui este faptul că permite realizarea unei multitudini de rețete, ce pot să fie realizate atât cu ajutorul grătarului sau cuptorului, cât și pe aragaz, în cratiță sau oală.

Nimic nu poate egala cu o supă de pui caldă iarna, atunci când ești în convalescență după o boală de sezon sau chiar după o operație dificilă.

Tot la fel, aceia care vor să slăbească și vor să facă acest lucru în mod sănătos, nu trebuie să elimine proteinele de origine animală din alimentație, iar carnea de pui este ideală pentru acest lucru.

În afară de proteine de calitate, acest aliment Ia mai are și o mulțime de vitamine de minerale, motiv pentru care este preferată inclusiv de sportivi de performanță, nu doar de către cei amatori.

Aceia care vor să își dezvolte masa musculară trebuie să consume carne de pui, iar faptul că preferă această carne în locul celei de vită sau de porc este un argument foarte puternic în favoarea virtuților pe care acest aliment le are.

În concluzie, alegeți să pregătiți anul acesta de sărbători o salată boeuf cu pui și veți observa că va fi extrem de apreciată de toți cei care o vor degusta.

Ce producător să alegeți? Evident, La Provincia!


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *