Ceara pentru epilat: ce este și care sunt caracteristicile ei

  master
  14/07/2022
  Comentariile sunt închise pentru Ceara pentru epilat: ce este și care sunt caracteristicile ei

Ce este epilarea cu ceară? Epilarea cu ceară este o metodă destul de comună și ieftină de îndepărtare a părului: este, de fapt, o modalitate excelentă de a depăși operațiunile enervante de epilare cu aparatul de ras, care trebuie să aibă loc mult mai des. Când vine vorba de estetică și tratamente, este imposibil să nu te gândești la epilare. Există diverse tehnici de îndepărtare a părului cu epilarea cu ceară: arabă, braziliană, zahăr, la rece și la cald. Rezultatele epilării cu ceară sunt bune, mai ales pe termen lung.

Mai exact, denumirea de „epilare cu ceară” este folosită pentru a indica acea practică de îndepărtare a părului, care constă în exploatarea adezivității unor substanțe, precum ceara sau pasta de zahăr: este posibilă, de exemplu, să se întindă ceară fierbinte sau rece pe zonele de epilat și ulterior să se îndepărteze totul datorită unei bucăți de material special, care vă permite să trageți părul nedorit direct de la rădăcină, asigurând astfel rezultate de lungă durată, precum și o piele moale și netedă.

Epilarea cu ceară poate fi iritantă și dureroasă atunci când sunt multe fire de păr care trebuie îndepărtate. Totuși, pot fi rezultate bune pe termen lung, în ceea ce privește densitatea părului, culoarea și textura părului. Este recomandat totusi să folositi ceara epilat de calitate, pentru a limita iritarea.

Exista diferite tehnici și tipuri de epilare cu ceară disponibile și care pot fi folosite pentru eliminarea eficientă a părului nedorit, care invadează diferite parti ale corpului.

Epilare cu ceară la cald

Epilarea cu ceară la cald este o metodă de îndepărtare a părului deosebit de populară în centrele de înfrumusețare și este, de asemenea, cea mai folosită.

Epilarea cu ceară fierbinte presupune ceară încălzită: odată ce se răcește, începe să adere de păr, de care se lipește și care ulterior să fie smuls – cu o rupere rapidă și unică – prin utilizarea unei benzi de material nețesut.

Cât durează epilarea cu ceară la cald? Acesta este unul dintre cele mai bune tipuri de epilare, pentru că este  de lungă durată: rezultatul poate fi menținut până la 4 săptămâni, că să nu mai vorbim de faptul că poate fi folosit în diverse părți ale corpului, precum față, axile, picioare.

Epilare cu ceară la rece

Epilarea la rece are o tehnică de îndepărtare egală cu cea a epilatului la cald, dar diferă prin unele caracteristici: ceara nu este, de fapt, preîncălzită și se poate efectua cu benzi depilatoare gata de utilizare.

Epilarea cu ceară la rece este potrivită pentru toate părțile corpului, precum brațele, axilele, inghinalele și picioarele dar, tocmai datorită delicateții sale, este potrivită și pentru eliminarea părului nedorit din zonele delicate și, prin urmare, a mustaței, sub bărbie și sprâncene. Chiar și epilarea cu ceară la rece poate fi totuși dureroasă pentru cei cu pielea sensibilă și fragilă dar, în același timp, rămâne soluția ideală pentru cei cu pielea sensibilă și, de asemenea, pentru cei care suferă de capilare fragile.

Deci este mai bună epilarea cu ceară la cald sau la rece? Acesta din urmă nu asigură vasodilatația tipică celei fierbinți și, prin urmare, atacă mai puțin pielea. Ambele metode sunt, totuși, valide și eficiente.


About