Cele mai importante 3 schimbari pe care trebuie sa le faci atunci iti renovezi apartamentul

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  95

Renovarea apartamentului se face din 2 motive principale: fie simti nevoia de o schimbare a design-ului interior, fie mobilierul si alte piese s-au invechit si trebuie sa fie inlocuite. Oricare ar fi motivul, trebuie sa stii cum sa-ti prioritizezi renovarea apartamentului si cu ce sa incepi, mai ales daca planuiesti sa aduci o schimbare totala.

Acest procedeu este unul destul de costisitor si minutios si, daca sarcinile nu sunt prioritizate corespunzator, vei fi nevoit sa cheltui o suma mai mare de bani decat cea pe care ai planuit-o initial. Astfel, este important sa stii cu ce incepi renovarea apartamentului si ce poti lasa la urma sau, in caz de nevoie, amana.

Iata cu ce incepi renovarea apartamentului

Daca ai un buget fix pentru a-ti renova apartamentul, este esential sa ai parte de o organizare buna pentru a nu risca sa-l depasesti. Tot ce trebuie sa faci este sa stii cu ce sa incepi.

Instalatiile de gaz si apa

In cazul in care vrei sa faci o renovare totala a apartamentului, verifica instalatiile de gaz si apa si, daca este cazul, inlocuieste-le. Acestea trebuie sa treaca printr-un proces de mentenanta regulat, iar inlocuirea lor este complicata si creeaza un deranj destul de mare in casa.

Astfel, ai putea sa faci acest lucru in timp ce renovezi pentru a aduce caminului tau atat un plus estetic, cat si unul de siguranta.

Piesele de mobilier

Daca doresti ca schimbarile pe care le faci in apartamentul tau sa aiba un impact total, atunci este bine sa inlocuiesti piesele de mobilier. Ele se vor face observate instant si, daca alegi produse de calitate, cum este mobila de la Homelux, te vei bucura de piese care se vor integra perfect in apartament, mai ales cand optezi pentru piese facute la comanda.

Schimbarea pieselor de mobilier este recomandata indiferent daca renovezi din motive de siguranta sau doar din motive estetice. Mobila noua te va ajuta sa ai parte de produse noi, calitative si rezistente, dar si sa fii in pas cu moda.

Cromatica

In ceea ce priveste cromatica apartamentului tau, poti alege fie o schimbare totala, fie doar un aspect proaspat.

Daca optezi pentru o schimbare totala, asigura-te ca zugravesti fiecare camera in functie de rolul pe care il are si ca alegi combinatii cromatice armonioase din punct de vedere estetic. Poti opta pentru culori vii intr-o camera de copil si combinatii simple in dormitorul mare. Trebuie, in schimb, sa fii atent la sufragerie, deoarece este nevoie sa oferi un aspect placut si primitor.

In schimb, daca doar reimprospatezi culorile pe care le ai deja, trebuie sa iei in considerare faptul ca impactul vizual nu va fi la fel de intens.

Abia dupa ce ai luat aceste 3 aspecte in considerare, te poti concentra pe alte elemente cum sunt decoratiunile sau piesele electronice si electrocasnice. Pe acestea din urma la poti folosi chiar si dupa ce ai zugravit.

Calculeaza-ti bine bugetul inainte de a lua orice fel de decizie care vizeaza renovarea apartamentului si asigura-te ca apelezi doar la materiale de calitate.

sursa foto: envato.com


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *