Cele trei cadre medicale cu coronavirus de la Galaţi întră în anchetă epidemiologică

  Top Tabu
  1 week ago
  0
  19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a declanşat anchete epidemiologice în cazul celor trei cadre medicale de la trei spitale din municipiul Galaţi infectate cu coronavirus, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, este vorba despre o laborantă de la Spitalul Judeţean, o infirmieră de la Spitalul de Boli Infecţioase şi o asistentă medicală de la Spitalul de Pediatrie, care s-au întors la Galaţi, pe 13 martie, din Turcia, ţară care la acel moment nu se afla pe lista zonelor galbene sau roşii. În consecinţă, celor trei nu li s-au impus restricţii, acestea revenind la locul de muncă.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Deja la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul Judeţean au fost identificaţi 34 de contacţi ai celor două angajate, de la toate persoanele fiind prelevate probe care au fost testate la PCR-ul abia achiziţionat de Consiliul Judeţean Galaţi şi care funcţionează acum la laboratorul Spitalului Judeţean.

Potrivit directoarei unităţii sanitare, Alina Valentina Dobrea, probele de la Spitalul Judeţean au fost toate negative în timp ce o probă de la Spitalul de Boli Infecţioase a fost pozitivă.

Totuşi, DSP Galaţi nu a confirmat că ar mai exista un caz pozitiv de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase.

Pe de altă parte, Spitalul Judeţean Galaţi a început pregătirile pentru primirea în urgenţă a persoanelor suspecte de COVID-19, amenajând Secţia de Arşi pentru acest lucru, dar şi etajele II şi III ale Policlinicii spitalului, în timp ce primul etaj, care are circuit separat de restul etajelor, funcţionează în regim ambulatoriu pentru secţiile de diabet, oncologie, hematologie şi chirurgie – pansament.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *