Cine a câștigat Oscarurile și de ce

  Oana S.
  5 years ago
  0
  1,201

Cam trist show-ul la Oscaruri anul acesta. Nu doar pentru că verzele de la Digi au dublat, de parcă s-ar uita cineva care nu știe engleză la Oscaruri, ci și pentru că prezentator a fost Neil Patrick Harris. Care a avut poante foarte slabe spre deloc. Trecând peste nemulțumiri, iată câșitgătorii, așa cum i-am aflat noi de pe stream, că RCS a fost de neurmărit:

CEL MAI BUN FILM: Birdman, pentru că, deși nu s-a filmat 12 ani la el, e cel mai original film din ultimii 10 ani

CEA MAI BUNĂ REGIE: Alejandro Gonzalez Inarritu (Birdman), pentru că mișcarea de cameră aproape suprarealistă din Birdman a fost o revelație vecină cu epifania.

CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL: Birdman, pentru că s-a râs și s-a plâns mai mult decât la oricare alt film nominalizat.

CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT: The Imitation Game, pentru că nu doar minoritatea negrilor trebuia satisfăcută în această seară, ci și aceea a homosexualilor

CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL: Eddie Redmayne (The Theory of Everything), pentru că da, și minoritatea persoanelor cu handicap e premiată mai mereu. Este, Forrest Gump?

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL: Julianne Moore (Still Alice), măcar pentru faptul că a plâns pe toată durata ceremoniei. Trei ore de plâns continuu nu e de colea, toată lumea se întreabă ce drog e ăla.

CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR: J.K. Simmons (Whiplash), pentru un rol atât de bun încât nu a existat, poate, o cotă mai sigură în istoria pariurilor.

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR: Patricia Arquette (Boyhood), pentru cel mai normal rol de mamă bună la crescut copii dar proastă la ales bărbați

CEL MAI BUN FILM STRĂIN: Ida (Polonia). Cum adică de ce? Pentru că cel mai bun film străin a fost clar Leviathan, dar era rusesc. Și, cum rușii au fost băieți răi anul ăsta, Academia s-a uitat la filmele ucrainene de anul ăsta. Numai că ucrainenii nu s-au ocuat să facă ceva mai ca lumea anul ăsta, așa că n-au avut decât să-l dea polonezilor.

Oscarurile mai puțin importante s-au împărțit în două categorii: premii de consolare pentru The Grand Budapest Hotel și American Sniper, dar și două Oscaruri de salutat pentru Whiplash, care (cu trei statuete câștigate) demonstrează că Academia s-a mai cizelat, reușind să recunoască valoarea unui film la care țăranii din România și din lume nu merg nici bătuți. Whiplash are încasări de sub 1.000.000 de euro.


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *