Compania Amazon lucrează în mare secret la un vaccin pentru răceală: 100 de oameni de știință s-au adunat la un loc

  Top Tabu
  09/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru Compania Amazon lucrează în mare secret la un vaccin pentru răceală: 100 de oameni de știință s-au adunat la un loc

Amazon, cel mai mare retailer din lume, investeşte miliarde de dolari pentru a găsi un vaccin pentru răceală. Deşi proiectul este ţinut secret de ochii lumii, Amazon a adunat o echipă de 100 de oameni de ştiinţă, au declarat surse locale, pentru CNBC.

Citește și: Traian Băsescu a înțeles jocul: cine stă în spatele încătușării Sorinei Pintea

Echipa de oameni de știință, reunită sub numele de „Mareaţa provocare”, lucrează pentru a dezvolta un vaccin ce ar putea preveni răceala.

În Statele Unite, răceala este principala cauză a absenteismului şcolar sau la locul de muncă şi duce la cheltuieli anuale de peste 40 de miliarde de dolari în bugetul SUA.

„Sub numele Proiectul Sănătate, gigantul retailer Amazon, deţinut de miliardarul Jeff Bezos, doreşte să găsească soluţii care vor avea un impact major asupra umanităţii”, spune o sursă pentru CNBC.

Grupul de savanţi este condus de cercetătorul iranian Babak Parvitz, care a lucrat anterior la o companie de cercetare a Google.

Dezvoltarea unui vaccin contra răcelii a fost şi este în continuare o provocare imensă pentru oamenii de ştiinţă, dar tot mai multe companii au început să investească pentru a găsi un leac.

Sursa


About