Breaking News

Concluzia procurorilor in cazul mortii lui Dan Condrea

  Claudia Bălan
  20/07/2016
  Comentariile sunt închise pentru Concluzia procurorilor in cazul mortii lui Dan Condrea

Ancheta în cazul morții omului de afaceri Dan Condrea este gata. Expertiza a arătat că mașina nu avea probleme tehnice și că patronul Hexi Pharma s-a sinucis.dan-condrea

Aceasta este concluzia procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), după ce expertiza a arătat că mașina nu avea probleme tehnice. În plus, în urma cercetării la fața locului s-a constat lipsa urmelor de frânare sau de evitare a copacilor. Raportul de autopsie a concluzionat că moartea a fost violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice, scrie DIGI 24.

În baza concluziilor raportului de expertiză criminalistică s-a dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, procurorii Secției de urmărire penală stabilind că Patronul Hexi Pharma nu a încercat să frâneze.

Dan Condrea a murit în 22 mai, când mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac.

Adriana Şandru, consilier al procurorului general„În dosarul privind evenimentul rutier din 22 mai, se dispune clasarea cauzei cu privire la ucidere din culpă, pentru că decesul lui Dan Alexandru Condrea nu a fost consecința unei fapte prevăzute de legea penală.

S-a constatat prezența urmelor de rulare cu o traiectorie oblică spre dreapta, în lungime de 53,2 m, poziționate pe acostament și spațiul verde pe sensul de mers Tămaş-Buftea. S-a constatat lipsa urmelor de frânare sau de evitare a obstacolului copac.
masina-accident-dan-condrea-3-1024x1024
Lângă autoturism a fost găsită decedată o persoană de sex masculin. Personalul medical sosit cu două ambulanțe a constatat decesul victimei, a cărei identitate a fost stabilită ulterior ca fiind Dan Alexandru Condrea, inclusiv prin raportul de expertiză întocmit de Institutul de Criminalistică.

Raportul de autopsie medico-legală întocmit de serviciul de medicină legala Ilfov a concluzionat că moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice, care s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure, cât și prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol. La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau care pot avea alt mecanism de producere decat cel mentionat.”

Evenimentul rutier s-a produs în condiții de vizibilitate bună, carosabil uscat, fără denivelări sau obstacole pe direcția de deplasare.


About