Conturile ELCEN au fost blocate de Distrigaz Sud

  Ștefan Ilie
  4 years ago
  0
  680

ELCEN a anunţat marţi că toate conturile bancare i-au fost blocate de executorul judecătoresc mandatat de către şeful Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie, şi că existul riscul ca, din 10 septembrie, producţia de energie electrică şi termică să fie oprită. 

“Distrigaz Sud Reţele SRL a instituit astăzi poprire pe toate conturile bancare ale societăţii Electrocentrale Bucureşti SA. Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispoziția executorului judecătoresc, mandatat de către directorul general Distrigaz Sud Rețele, Dan Pantilie. În plus, poprirea a fost extinsă și asupra terților popriți, clienți ai ELCEN, printre care și RADET București. Poprirea a fost instituită de către Distrigaz Sud Rețele pentru suma de 11,67 milioane lei, reprezentând dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuție a gazelor naturale. Precizăm că debitul principal asupra căruia au fost calculate aceste penalități de întârziere s-a achitat cu depășirea datelor scadente, motivat de neachitarea de către RADET București a obligațiilor de plată înregistrate față de Electrocentrale București, ce depășesc la data prezentei suma de 3,6 miliarde de lei”, se arată în comunicat.

ELCEN mai precizează că poprirea a fost instituită pentru suma de 11, 67 milioane lei, ce reprezintă dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuţie a gazelor naturale.

ELCEN a mai anunţat că se află în imposibilitatea de a-şi onora plăţile către furnizorii şi distribuitorii de materii prime, materiale şi servicii, din cauza datoriilor RADET. Potrivit aceluiaşi comunicat, din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei, Distrigaz a notificat ELCEN că, începând cu data de 5 septembrie, să reducă presiunea gazului natural, în mod constant, până la limita de avarie de 2 bari. În cazul în care datoria nu va fi achitată, Distrigaz a informat ELCEN că va trece la aplicarea măsurii sistării distribuţiei gazului. În aceste conditii, agregatele energetice de la CTE Vest se vor opri, iar energia termincă va fi sistată pentru 40% dintre locuitorii Capitalei, afectate fiind cartierele Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi, dar şi o parte din centrul oraşului.


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *