Copil mort după anestezia la dentist. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Colegiului Medicilor Stomatologi

  Top Tabu
  4 months ago
  0
  66

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis, joi, că a început cercetarea disciplinară a medicilor din Pitești, județul Argeș, care au fost implicați în anestezia copilului de 4 ani, decedat la Spitalul „Grigore alexandrescu” din Capitală.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de CMSR, a fost începută procedura disciplinară împotriva celor implicați în incident, ancheta urmând a fi făcută de o comisie de disciplină.

„În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor și regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare și funcționare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum și pentru orice fapte săvârșite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea și prestigiul profesiei sau ale instituției CMSR. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, arată CMSR.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza cazurilor de malpraxis, CMSR neavând competențe funcționale să se pronunțe asupra acestora. În acest caz competența este atribuită legal fie Comisiei de Monitorizare și Competență profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătății Publice, fie instanței de judecată.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis condoleanțe familiei copilului care a murit după o anestezie la cabinetul stomatologic.

Copilul de 4 ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Pitești, a murit, miercuri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunțat reprezentanții unității medicale.

Poliţiştii au deschis și o anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă. Clinica din Pitești a fost închisă de DSP Argeș, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Victor Costache.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *