Corina Crețu a explodat după anunțul lui Dăncilă: ‘Aceasta este realitatea. Avem bani gratis de la UE’

  Top Tabu
  1 month ago
  0
  35

Comisarul European Corina Crețu a declarat, joi, că Guvernul putea să construiască măcar unul dintre cele trei spitale regionale. Ea a adăugat că România are bani de la Uniunea Europeană pe care nu îi folosește.

„Ce este cert este că spitalele nu există. În opinia noastră ar fi putut fi făcut măcar unul dintre ele dacă guvernele din ultimii ani ar fi avut voința politică să facă acest lucru. Aceasta este realitatea. Avem bani gratis de spitale de la Uniunea Europeană și nu îi folosim, motiv pentru care românii sunt privați de îngrijire de calitate și în loc să folosim banii primiți lansăm tot felul de petarde inutile”, a susținut Corina Crețu, în cadrul unei conferințe de presă, conform Mediafax.

Reacția SRI după puternicul atac informatic asupra mai multor mari spitale din România

Comisarul european a afirmat că a solicitat în repetate rânduri Guvernului României să transmită Comisiei Europene un punct de vedere cu privire la modul în care vor să continue acest proiect al spitalelor regionale, însă nu a primit un răspuns.

De asemenea, Corina Crețu a adăugat că oficialii europeni nu sunt de acord ca banii alocați din actualul exercițiu bugetar pentru cele trei spitale regionale să fie cheltuiți doar pentru documentație.

Reacția comisarului european vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, la un post de televiziune, că Guvernul nu mai are bani pentru construirea spitalelor regionale, banii alocați fiind cheltuiți pe documentație. Premierul a precizat că a discutat cu Corina Crețu în acest sens.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *