Craiova luată cu asalt de păpuși – Paradă spectaculoasă

  ioana
  4 years ago
  0
  863

Paradă spectaculoasă la Craiova. Păpuși de peste cinci metri înalțime, care alegorice și păpușari au luat cu asalt cetatea Băniei în deschiderea singurului festival dedicat acestui gen din țară.

craiova-papusi5

 

Mii de craioveni au ieșit din case special pentru a vedea parada și s-au alăturat, în defilare, acestora. Un pian așezat pe o bicicletă, la care se cânta, a facut senzație printre cei mici, dar și cei mari. Parada s-a terminat în centrul orașului unde, pe una din clădirile Primăriei, o proiecție uriașă a oferit un adevărat spectacol vizual, iar un tun cu spumă i-a făcut pe cei mici să se simtă ca prinși de valurile mării.

craiova-papusi3

Inclusiv primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, a fost, alături de fiul ei, printre cei care s-au bucurat de paradă. Festivalul “Puppets Occupy Street” a început pe data de 25 august și va ține până pe 2 septembrie. Peste 145 de evenimente vor fi dedicate mai ales copiilor. În ultima zi este organizată o nouă paradă, cea în care păpușile vor spune “la revedere” până anul viitor.

craiova-papusi1

“A fost o muncă titanică organizarea acestui festival. Păpușile sunt lucrate de noi, construite de la zero. Avem artiști păpușari aduși din toată lumea, și totul este gândit astfel încât să bucure și copiii, dar și adulții”, a declarat Adriana Teodorescu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri Craiova.

craiova-papusi4

Festivalul se desfășoară sub egida Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021.

craiova-papusi2


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *