Cu bicicleta la castelul Brukenthal

  Top Tabu
  10/12/2019
  Comentariile sunt închise pentru Cu bicicleta la castelul Brukenthal

Campionatele Naționale de Ciclocros au fost găzduite de curtea Castelului Brukenthal din Micăsasa. Și cum la castel porți o ținută aleasă, un ciclist a participat la cursă îmbrăcat într-un…frac.

„Costumul l-am luat pentru Gentlemen’s Race, dar am zis să vin de fiecare dată cu el la ciclocros, că aici e gentlemen’s race. Se numește The Ritz Tuxedo, deci e chiar frac, i-am tăiat coada pentru că s-a agățat în pinioane”, spune Tibi Savu, participant la Campionatele Naționale de Ciclocros.

Deși precedenta cursă de ciclocros la care participase a avut loc în 2018, Edi Molnar și-a trecut în palmares titlul național la categoria Elite.

„Sincer, nu eram pregătit, dar am zis să încerc. Încă un titlu e super tare. Sunt multe curse de genul acesta, e interesant, vin mulți susținători. Cel mai fain la ciclocros e noroiul, murdăria”, mărturiseşte Ede Molnar, campionul național la ciclocros.

Nici fetele nu s-au lăsat nici ele mai prejos. La 19 ani, Eszti Bereczki a cucerit al patrulea său titlu național. „Îmi place mult ciclocrosul și după ce îți găsești ritmul pe un traseu, ți se pare mult mai distractiv decât înainte. Uiți de frig și de noroi și doar te bucuri că te dai cu bicicleta”, povesteşte Eszti Bereczki, campioana națională la ciclocros.

Citeşte şi: Cum a apărut Moș Crăciun? Cele mai curioase lucruri despre Sărbătoarea Nașterii Domnului

Ciclocrosul are viitor în România

Prezent la cursele de ciclocros de la Micăsasa, președintele Federației Române de Ciclism i-a premiat pe campionii naționali. Eduard Novak îi prevede un viitor frumos acestei discipline.

„E foarte interesant ciclocrosul, nu degeaba este nebunie în Olanda, Belgia și în țările cu tradiție. Ciclocrosul începe să devină din ce în ce mai popular, mă bucur că există viitor și că sportivii vor să participe la această disciplină”, spune președintele FR Ciclism.

Comentarii:

Sursa


About