Cum arată primul muzeu subacvatic din Europa

  ioana
  16/02/2016
  Comentariile sunt închise pentru Cum arată primul muzeu subacvatic din Europa

La finalul acestui an va avea loc inaugurarea primului muzeu subacvatic din Europa, dar și din Oceanul Atlantic. Acesta va fi amplasat în apele Insulelor Canare și va purta numele de Muzeul Atlantico. 

muzeu subacvatic 2

Sculpturile ce vor fi amplasate la 12 metri sub apă îi aparțin celebrului sculptor Jason deCaires Taylor. Muzeul este unic datorită instalațiilor subacvatice și va fi accesibil atât scafandrilor, cât și turiștilor care se vor plimba cu bărci speciale cu fundul de sticlă și vor putea astfel să observe cele zece galerii ale muzeului.

muzeu subacvatic 3 Proiectul are la bază legătura dintre artă și natură, iar scopul său este de a agrega speciile locale de pești și de a crește biomasa marină. Figurile de beton reprezintă refugiați care luptă cu disperare pentru vieților lor, turiști care își fac selfie-uri, dar și hibrizi între oameni și plante extrase din flora din Lanzarote. Cu timpul, aceste statui vor fi colonizate de către viața marină locală.

Muzeul reprezintă totodată o declarație social-politică. Acesta face referire prin statuile expuse la status quo-ul actual, la o realitate a zilelor noastre pe care mulți refuzăm să o vedem și să îi înțelegem complexitatea.

muzeu subacvatic refugiati 2

În construcția acestui muzeu subacvatic au fost folosite materiale sustenabile, ecologice, cu pH neutru, inclusiv un tip de ciment special dezvoltat pentru construcțiile submarine. Proiectul va crea totodată și o nouă zonă habitat pentru viața marină.

muzeu subacvatic refugiati

muzeu subacvatic


About