Cum să capeți mai multă încredere în tine, respectând o simplă regulă

  Top Tabu
  12/01/2022
  Comentariile sunt închise pentru Cum să capeți mai multă încredere în tine, respectând o simplă regulă

Încrederea de sine este un sentiment la care mulți oameni tânjesc. El depinde de numeroși factori și, din nefericire, mulți dintre noi avem impresia că este un privilegiu de care se pot bucura doar cei mai bogați, mai frumoși și mai celebri dintre noi. Doar că ne înșelăm amarnic!

 

A avea încredere în tine înseamnă a fi sigur de calitățile și defectele tale și, cu toate acestea, a te simți bine în pielea ta, indiferent de context, de oamenii pe care îi ai în jur sau de mediul social în care ești nevoit să relaționezi.

 

Încrederea este o stare de spirit, dar își are rădăcinile cele mai adânci inclusiv în particularitățile noastre de ordin fizic, dacă punem preț pe ele. De exemplu, o persoană se poate simți lipsită de încredere în ea să vorbească public, deși este foarte bine documentată, doar pentru că aspectul estetic al dinților săi nu este unul la care ea să se raporteze ca fiind atractiv sau demn de apreciat.

 

E ceva normal să avem astfel de trăiri emoționale, spun psihologii, care ne recomandă însă să nu rămânem pasivi și să încercăm să conviețuim cu ele, ci, în măsura în care este posibil, să încercăm să le îmbunătățim.

 

Cum putem face acest lucru?

 

De exemplu, în cazul dat anterior, putem opta pentru a face anumite demersuri care să ne înfrumusețeze aspectul dinților, să ne aducă totodată și garanția sănătății bucale și, desigur, să ne clădească încrederea în noi și în aspectul nostru fizic.

 

De exemplu, dacă ești în căutarea unei soluții de urgență, care să rezolve în timp cât mai scurt problema ta de ordin estetic sau chiar medical, poți opta pentru implanturi rapide de la Cisomedical.ro.Dantura ta va arăta impecabil, iar medicii vor depune eforturi pentru ca acest lucru să se întâmple în timp foarte scurt. Această variantă poate fi ideală dacă simți că fericirea ta depinde de acest aspect și, desigur, dacă trebuie să te prezinți, într-o formă absolut impecabilă, la un anumit eveniment ce va avea loc în curând.

 

Scapă de teamă!

 

Adesea, oamenii identifică sursa nefericirii și neîncrederii în propria lor persoană, dar se tem să facă marele pas. Teama de eșec este cea care pune cele mai mari bariere între tine și fericire. Te întrebi dacă merită, dacă va ieși totul așa cum plănuiești sau cum îți dorești. Ei bine, părerile psihologilor în această privință merg, majoritatea, către a te încuraja să faci marele pas.

 

A trăi cu incertitudine și dorința neîmplinită este, cu siguranță, mult mai greu de suportat decât orice alt posibil inconvenient ce ar putea apărea pe parcurs, dacă te hotărăști să faci marele pas.

 

În concluzie, dacă te simți nemulțumit de acest aspect ce ține de armonia ta estetică, nu mai ezita și devino persoana atractivă și armonioasă și la suprafață, nu doar în interiorul tău!

 

Surso foto: Unsplash.com


About