Cum să păstrezi pasiunea într-o relație de lungă durată – Idei ușor de aplicat

  master
  04/08/2021
  Comentariile sunt închise pentru Cum să păstrezi pasiunea într-o relație de lungă durată – Idei ușor de aplicat

Ești la începutul unei relații și privești cu oarece invidie către cuplurile cu ”ani vechime” în spate și aș vrea să fii asemenea lor? Sau poate ești deja într-o relație de lungă durată și simți că rutina își face tot mai mult simțită prezența? Indiferent în care tabără te situezi, nu trebuie să disperi, avem pentru tine câteva sfaturi, de la specialiști în domeniu, despre cum să păstrezi pasiunea într-o relație de lungă durată.

 

Păstrați-vă caracteristicile sexului de care aparțineți

 

După câțiva ani buni de relație, una în care au fost și multe compromisuri, multe cupluri par să schimbe oarecum locurile: EA pare să devină din ce în ce mai pricepute în treburile masculine, inclusiv autoritatea și răspunderea, în timp ce EL parcă are o latură feminină chiar prea dominantă. Nu zice nimeni să nu faceți unele compromisuri, în funcție de situațiile prin care viața vă pune la încercare, dar asta nu înseamnă să vă pierdeți identitatea psihosexuală.

 

Mici cadouri care fac diferența

 

Sunt multe ocaziile, de-a lungul anului, când se impune oferirea unui cadou: ziua aniversară, onomastica, aniversarea relației, Crăciun, Paște și nu numai. Dar asta nu înseamnă că trebuie să aștepți un astfel de prilej pentru a oferi un cadou partenerului ”de lungă durată”. Femeile în general sunt mult mai atente la aceste detalii, iar dacă vrei câteva sugestii, poți să comanzi online cadouri pentru bărbați de aici https://www.oniogift.ro/cadouri-barbati. Sunt pur și simplu perfecte, așa că vei găsi cu siguranță pe cel care să îi arate jumătății tale cât de mult înseamnă pentru tine relația voastră.

 

Schimbările chiar fac bine

 

O relație de lungă durată presupune și o bună doză de monotonie, dar și nelipsita rutină. Din acest motiv, multe cupluri ajung să se despartă. Voi nu trebuie să sfârșiți la fel, iar secretul este chiar simplu: schimbarea. Nu este vorba despre schimbarea acelor lucruri care v-au făcut relația trainică până în prezent: pasiunile comune, proiectele, casa, preocuparea pentru copii și multe altele. Este vorba despre acel ”ceva”, care te poate face să îți vezi partenerul cu alți ochi. În sens pozitiv, desigur. La fel cum și în amenajarea casei adori să schimbi mereu câte ceva, poți aplica același principiu și când vine vorba despre propria persoană: o nouă tunsoare, pierzi câteva kilograme în plus, porți haine mult mai colorate, râzi mai mult…

 

Un sărut spune mai mult decât 1000 de cuvinte

 

Trăim în vremuri speciale, parcă mereu sub semnul unui cronometru gigantic pe care îl purtăm deasupra capului. Mereu sub semnul lipsei de timp, uităm să ne mai oprim puțin și să ne trăim cu adevărat viața. Singurele discuții cu partenerul sunt cele legate de copii, despre ce s-a mai întâmplat la serviciu/acasă și… cam atât. Când a fost ultima dată când v-ați pus voi doi pe primul plan? Ambii parteneri au nevoie să știe că sentimentele care v-au legat la început sunt încă acolo, și chiar dacă nu mai aveți cum să ieșiți într-o seară în doi, vă puteți săruta cu pasiune, măcar o dată pe zi. Viața va fi din nou frumoasă, și veți aprecia mult unde vă aflați acum, cu ani de relație în spate, un cuplu frumos și unit.

 

Mici atingeri… mai mult sau mai puțin nevinovate

 

Pe același principiu, nu pierdeți niciun prilej să vă atingeți, mai mult sau mai puțin nevinovat. Redescoperiți plăcerea de a vă mângâia, chiar fără un anumit scop pur sexual. Eventual, de comun acord cu partenerul, vă puteți crea propriul cod secret al atingerilor: o mângâiere ușoară pe umăr înseamnă ”îmi ești drag/ă”, o strângere de mână aparte anunță dorința ți multe altele. Veți avea, în acest fel, propriile discuții, chiar și când alte persoane sunt de față și habar nu au de limbajul vostru secret.

 

Momente doar pentru voi

 

Chiar dacă sunteți părinți, asta nu înseamnă că trebuie să uitați să fiți și un cuplu. Astfel, vorbiți cu părinții, prietenii sau cineva în care aveți încredere, să vă ajute să stea măcar o zi cu copiii, timp în care voie să vă readuceți aminte focul pasiunii care v-a legat la început. Profitați din plin de această zi – dacă sunt și mai multe, cu atât mai bine: faceți o plimbare de mână, luați masa, și apoi, o noapte la hotel va face minuni pentru relație. Profitați de faptul că sunteți singuri, fără cei mici, și dați din plin frâu pasiunii, fără să vă mai întrebați din 5 în 5 minute dacă micuții dorm sau au nevoie de voi!

Chiar dacă aveți ani de relație în spate, asta nu înseamnă că pasiunea a dispărut dintre voi. Este nevoie doar de mici trucuri pentru a o păstra vie, și din fericire, lucrurile nu sunt chiar atât de complicate. Doar puțină voință și… dorință, și lucrurile bune se vor așeza de la sine!


About