Cum vrea Mark Zuckerberg să vindece toate bolile din lume

  ioana
  28/04/2016
  Comentariile sunt închise pentru Cum vrea Mark Zuckerberg să vindece toate bolile din lume

mark zuckerberg

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, simte că este responsabil pentru crearea unei comunități mai sigure pentru generațiile următoare. Antreprenorul a anunțat un plan concret prin care are de gând să elimine câteva dintre problemele majore ale societății de azi.

De curând, Zuckerberg a anunțat că atât el, cât și soția sa, Priscilla Chan, vor dona 99% din veniturile ce le revin din Facebook. Cuplul a precizat că obiectivul acestei donații este de a rezolva trei provocări globale majore: vindecarea tuturor bolilor din lume până la finalul acestui secol, îmbunătățirea sistemului educațional astfel încât acesta să fie personalizat pentru fiecare student în parte și protejarea mediului înconjurător împotriva schimbărilor climaterice.

mark zuckerberg chan

Iată scrisoarea integrală a lui Mark Zuckerberg, prin care acesta anunță felul în care are de gând să schimbe lumea:

 

Tot ceea ce facem la Facebook este se axează pe misiunea noastră de a crea o lume mai deschisă și mai interconectată.

Pentru a ne menține concentrarea asupra acestei misiuni, am fost întotdeauna o companie condusă de către fondatorul său. Această structură ne-a ajutat să rezistăm presiunilor pe termen scurt, care de multe ori pot produce răni serioase companiilor. Această viziune ne-a ajutat să creștem ca și comunitate, să ne construim afacerea și să creăm valoare pentru acționari. Această perspectivă ne-a dat libertatea de a acorda prioritate experienței fiecăruia dintre voi cu produsul nostru și de a investi în aplicații noi, cum ar fi Instagram – decizii care nu generează întotdeauna profit imediat, dar despre care noi credem că ne ajută ca și comunitate, ca și întreg. 

Când mă gândesc la viitor, văd mai multe mișcări îndrăznețe în fața noastră decât în trecut. Nu ne concentrăm pe ceea ce Facebook este astăzi, ci pe ceea ce poate fi, și ceea ce trebuie să fie pentru comunitatea noastră. Asta înseamnă că vom investi în domenii precum crearea conectivității, inteligența artificială și dezvoltarea realității virtuale și augmentate. Îmi asum angajamentul de a conduce această misiune, dar și Facebook, pe termen lung. 

În timp ce prioritatea va rămâne aceea de a conecta lumea, întotdeauna vor exista mai multe provocări globale pe care simt că este responsabilitatea mea să le rezolv – cum ar fi vindecarea tuturor bolilor până la sfârșitul acestui secol, modernizarea sistemului nostru de educație astfel încât acesta să fie personalizat pentru fiecare elev și protejarea mediului de schimbările climatice. De aceea, eu și Priscilla am creat Inițiativa Chan Zuckerberg și ne-am luat angajamentul de a dona 99 la sută din actiunile noastre din Facebook pentru a explora potențialul uman și pentru a promova egalitatea.

Astăzi, consiliul de administrație al Facebook anunță o propunere pentru a crea o nouă clasă de acțiuni care ne va permite să atingem ambele obiective. Voi fi în măsură să păstrez controlul Facebook în calitate de fondator astfel încât să putem continua să construim pe termen lung, iar împreună cu Priscilla voi fi în măsură să donez cea mai mare parte din banii câștigați pentru a finanța proiecte importante mai devreme. Chiar în acest moment există oameni de știință uimitori, educatori și medici din întreaga lume care fac o muncă incredibiăa. Dorim să îi ajutăm să facă o diferență mai mare astăzi, nu peste 30 sau 40 de ani. 

În cazul în care această propunere va intra în vigoare, vom avea șansa de a îmbunătăți constant experiența dvs. cu Facebook, așa cum o facem și astăzi. Iar pe termen lung, cred că veți avea servicii mai bune și vom face cu toții parte dintr-o comunitate mai puternică, ca și rezultat. Eu cred în comunitatea noastră și în binele pe care îl putem face în lume și aștept cu nerăbdare să continui această călătorie împreună cu fiecare dintre dumneavoastră.


About