De ce acumulăm grăsime doar în anumite părți ale corpului? Cum scăpăm de ea în funcție de zona afectată

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  158

Potrivit oamenilor de știință, distribuția de grăsime într-o anumită parte a corpului dezvăluie multe despre obiceiurile legate de dietă, iar dacă știi de ce acumulezi mai multă grăsime într-un loc anume vei ști cum să scapi de ea, scrie site-ul popsci.com.

CITEȘTE ȘI: Ce mănâncă fotomodelele: DIETA ÎNGERILOR de la Victoria’s Secret

Prin urmare, iată cum poți slăbi doar în anumite zone ale corpului:

Zona abdominală, fese și picioare

Aceste zone sunt incluse în „zona critică” la femei, iar acest lucru înseamnă că, în cele mai multe cazuri, excesul de grăsime din aceste părți ale corpului sunt cauzate de lipsa activității fizice. De asemenea, femeile câștigă în greutate în aceste zone și ca urmare a sarcinii.

CITEȘTE ȘI: La ce se gândesc bărbații în timpul sexului

Prin urmare, ai nevoie de exerciții de anduranță. Mersul cu bicicleta, dar și antrenamentele destinate părții inferioare sunt recomandate.

Spatele și zona pieptului

Dacă ați câștigat grăsime în aceste zone, înseamnă că mâncați alimente nesănătoase sau săriți peste mese și apoi mâncați prea mult. Mai mult decât atât, aceasta indică faptul că nu sunteți suficient de activi fizic.

Pentru a slăbi în aceste zone, treci pe o dietă sănătoasă, compusă din 5 mese, în cantități moderate, dar nu bogate în calorii. De asemenea, trebuie să fiți mai activi, înotați, alergați, faceți exerciții fizice pentru abdomen și spate și mergeți cât mai mult pe jos.

Zona abdominală de la ombilic la partea lombară a spatelui

În cazul în care burta este zona care vă pune probleme, aici existând un exces de grăsime, aceasta înseamnă că organismul dumneavoastră produce cantități excesive de cortizol, hormonul stresului.

CITEȘTE ȘI: Câte zile poţi păstra VINUL după ce l-ai DESFĂCUT

Prin urmare, încearcă yoga sau Pilates și începe să consumi alimente bogate în minerale, fibre și vitamine. Mai mult decât atât, în cazul în care abdomenul este umflat tot timpul, acesta poate fi rezultat al excesului de alcool sau al problemelor de respirație. În acest caz, reduceți consumul de băuturi alcoolice și consultați un medic.

Foto: Pinterest.com

Partea superioară a corpului

În cazul în care grăsimea s-a acumulat mai ales pe antebrațe, mâini, spate, umeri, piept, abdomen, este o altă dovadă a faptului că nu faceți exerciții fizice și consumați alimente nesănătoase.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea care te oboseşte! Vezi TOPUL alimentele care te lasă fără energie

Prin urmare, modificați-vă dieta și consumați maximum 1000 de kilocalorii pe zi, iar exercițiile trebuie făcute de 5 ori pe săptămână, timp de 30 până la 60 de minute. Pentru cele mai bune rezultate, alege exercițiile cardio.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *